ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εξεταστική επιτροπή για το Βατοπέδι από την κυβέρνηση (upd)

11:23 - 15 Οκτ 2008 | Πολιτική
Τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής στη Βουλή για τη διερεύνηση της υπόθεσης Βατοπαιδίου ζήτησε ο πρωθυπουργός σήμερα, μετά την παραίτηση των δύο εισαγγελέων που χειρίζονταν τη δικογραφία. Αν τα στοιχεία που προκύψουν το επιβάλλουν, θα συσταθεί και προανακριτική επιτροπή σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

Ο κ. Ρουσόπουλος, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου, ανακοίνωσε: «Πάγια αρχή της Νέας Δημοκρατίας για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής είναι να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα της Δικαιοσύνης. Μετά τις χθεσινές εξελίξεις ο πρωθυπουργός αποφάσισε να ζητήσει σήμερα η Νέα Δημοκρατία τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου».

Προανακριτική Επιτροπή ζήτησε το ΠΑΣΟΚ

Το ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του θα καταθέσει εντός της ημέρας πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής η οποία θα διερευνήσει ποινικές ευθύνες κυβερνητικών στελεχών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε την κυβέρνηση να αποδεχθεί την πρόταση καθώς όπως σημείωσε, η πρόταση για την Προανακριτική καθιστά άνευ αντικειμένου τη σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής. Παράλληλα, ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε και τα άλλα κόμματα να υποστηρίξουν την πρόταση για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής.

Σχολιάζοντας το αίτημα σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής που κατέθεσε σήμερα η ΝΔ ο κ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για άτακτη υποχώρηση της κυβέρνησης και δείγμα πανικού μπροστά στην αποκάλυψη στοιχείων, από τα οποία προκύπτουν ξεκάθαρες ευθύνες για κυβερνητικά στελέχη.  Πρόκειται, τόνισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, για έναν ελιγμό της κυβέρνησης προκειμένου να προστατευθούν οι υπεύθυνοι και να κερδίσει η ίδια χρόνο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.