ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με offshore εταιρείες φοροδιαφεύγουν και οι επώνυμοι

10:16 - 10 Ιουλ 2014 | Trends
Με offshore εταιρείες φοροδιαφεύγουν και οι επώνυμοι
Μελ Γκίμπσον, Πλάσιντο Ντομίνγκο, Μπράιαν Ρόμπσον, Βαλεντίνο Ρόσι είναι μερικοί από τους διάσημους που φέρεται να προσπάθησαν να αποκομίσουν φορολογικά οφέλη διατηρώντας λογαριασμούς στα νησιά Τζέρσεϊ, γνωστό φορολογικό παράδεισο που βρίσκεται στη Μάγχη.
Στους «φακέλους των Τζέρσεϊ», τους οποίους είχε στην κατοχή της η εταιρεία Κλάινγουντ Μπένσον, περιλαμβάνονται πολλά γνωστά ονόματα, από τον χώρο του θεάματος, του αθλητισμού και της πολιτικής, τα οποία διέρρευσαν στην Παγκόσμια Ένωση Ερευνητών Δημοσιογράφων.
Την παραπάνω αποκάλυψη κάνει η βρετανική εφημερίδα «Guardian», η οποία αναφέρει ότι οι εν λόγω διασημότητες συντηρούν offshore λογαριασμούς και εταιρείες.

Ο μοτοσικλετιστής Βαλεντίνο Ρόσι, για παράδειγμα, διατηρούσε λογαριασμό σε υπεράκτια εταιρεία στα νησιά Τζέρσεϊ, προκειμένου να αποφύγει τη φορολογία στην πατρίδα του, Ιταλία. Τελικά, ο Ρόσι κατέληξε σε συμφωνία με τις ιταλικές φορολογικές αρχές, έκλεισε τους λογαριασμούς και δέχθηκε να πληρώσει στο ιταλικό κράτος 35 εκατομμύρια ευρώ.
Ανάμεσα στα ονόματα που αποκαλύφθηκαν ο τενόρος Πλάσιντο Ντομίνγκο που επωφελήθηκε από καταπίστευμα στα νησιά Τζέρσεϊ. Επίσης, ο Μελ Γκίμπσον και τα πέντε παιδιά του εμφανίζονται ως δικαιούχοι σε καταπίστευμα και ο Μαρκ Κνόπφλερ, κιθαρίστας των Dire Straits, που διατηρούσε καταπίστευμα για την πρώην σύζυγό του. Ο ίδιος δηλώνει ότι οι λεπτομέρειες για το καταπίστευμα έχουν γίνει γνωστές στις Αρχές σε ΗΠΑ και Βρετανία. -
Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 10 Ιουλ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.