ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ σε δημοπρασία για το κόμικ με την πρώτη εμφάνιση του Superman

12:21 - 26 Αυγ 2014 | Trends
Ρεκόρ σε δημοπρασία για το κόμικ με την πρώτη εμφάνιση του Superman
Αντίγραφο του πρώτου κόμικ του Superman, με το οποίο «παρουσιάστηκε» στο ευρύ κοινό ο σούπερ ήρωας και χρονολογείται από το 1938, βγήκε σε δημοπρασία από το eBay.

Το συγκεκριμένο κόμικ, βρέθηκε μέσα στον τοίχο ενός ερειπωμένου σπιτιού σε αγροτική περιοχή της Μινεσότα και στο εξώφυλλό του απεικονίζεται ο Superman να σηκώνει στα χέρια ένα αυτοκίνητο. Το σπάνιο αντίγραφο των Action Comics Νο 1 πουλήθηκε στο eBay για 3,2 εκατ. δολάρια. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν τον Σεπτέμβριο του 2011 όταν ένα άλλο αντίγραφο της Action Comics πωλήθηκε για περίπου 2,2 εκατ. δολάρια.

Το εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως όταν κυκλοφόρησε, το 1938, το κόμικ πουλήθηκε για μόλις 0,10 δολάρια στα περίπτερα!

 

Ο τυχερός πωλητής του συλλεκτικού κόμικ είναι ο Darren Adams, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του Pristine Comics στην Ουάσιγκτον. "Είμαι περήφανος που είχα στην κατοχή μου το πιο πολύτιμο κόμικ στον κόσμο. Αυτή η δημοπρασία μου επέτρεψε να μοιραστώ αυτό το σπάνιο θησαυρό με τη διεθνή κοινότητα και να διασφαλίσω ότι ο επόμενος ιδιοκτήτης είναι εξίσου παθιασμένος με τη θέση του στην ιστορία", είπε ο Adams.

superman-proto-teyxos-570

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.