ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φύλακες- άγγελοι της... ειρήνης χρίστηκαν Άνγκελα Μέρκελ και Λεονάρντο ντι Κάπριο

12:02 - 17 Σεπ 2014 | Trends
Φύλακες- άγγελοι της... ειρήνης χρίστηκαν Άνγκελα Μέρκελ και Λεονάρντο ντι Κάπριο
«Αγγελιοφόρος της ειρήνης» του ΟΗΕ ορίστηκε ο Leonardo di Caprio ενώ, ταυτόχρονα στη Γερμανία η Άνγκελα Μέρκελ τιμήθηκε με το Βραβείο Ειρήνης της Σεούλ.

Εξετάζοντας δύο παράλληλα γεγονότα, στη μάχη υπέρ της ειρήνης φαίνεται πως τάχθηκαν ο διάσημος ηθοποιός Leonardo di Caprio και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

 

 

 

Αρχικά, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών όρισε το Leonardo di Caprio «Αγγελιοφόρο της ειρήνης» του ΟΗΕ, με βασική προτεραιότητα την μάχη κατά του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη. «Ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο αποτελεί μία αξιόπιστη φωνή στους κόλπους του οικολογικού κινήματος και διαθέτει σημαντικά μέσα προκειμένου να κάνει να εισακουστεί το μήνυμά του» υπογράμμισε ο Μπαν κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του οργανισμού στη Νέα Υόρκη. «Αυτή είναι η ώρα να δράσουμε, η απάντησή μας στην κλιματολογική κρίση τα επόμενα χρόνια θα καθορίσει χωρίς αμφιβολία την τύχη της ανθρωπότητας και του πλανήτη μας» επισήμανε ο ηθοποιός, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε ο ΟΗΕ.

 

 

 

 

Στις εν Γερμανία εξελίξεις τώρα, με το βραβείο Ειρήνης της Σεούλ, μια διάκριση που συνοδεύεται από ποσό 200.000 δολαρίων, τιμήθηκε σήμερα η Άγγελα Μέρκελ γιατί αναγνώρισε τη «διαρκή ευθύνη» της Γερμανίας για τα ναζιστικά εγκλήματα. Σύμφωνα με την επιτροπή του βραβείου, η Άγγελα Μέρκελ εργάστηκε υπέρ «της παγκόσμιας συνείδησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ζητώντας συγγνώμη και αναλαμβάνοντας την ευθύνη των εγκλημάτων που διαπράχθηκαν στη διάρκεια του πολέμου».

Η Άγγελα Μέρκελ μίλησε επίσης για την ευθύνη της Γερμανίας στο Ολοκαύτωμα τα τελευταία χρόνια. «Η μάχη κατά του αντισημιτισμού είναι καθήκον μας», δήλωνε πριν από μόλις δύο ημέρες σε ομιλία της μπροστά στην Πύλη του Βρανδεμβούργου, στο κέντρο της γερμανικής πρωτεύουσας και μερικές εκατοντάδες μέτρα από το μνημείο του Ολοκαυτώματος, σχεδόν 70 χρόνια μετά την πτώση του 3ου Ράιχ.

 

,

Τελευταία τροποποίηση στις 12:22 - 17 Σεπ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.