ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Mini Moke επιστρέφει στην παγκόσμια αγορά: Πρώτος προορισμός τα ελληνικά νησιά

12:05 - 15 Οκτ 2014 | Trends
Το Mini Moke επιστρέφει στην παγκόσμια αγορά: Πρώτος προορισμός τα ελληνικά νησιά
Τη διεθνή αγορά αναμένεται να κατακτήσει με την επιστροφή του, το παραδοσιακά κίτρινο, Mini Moke. H επανακυκλοφορία του θρυλικού οχήματος πρόκειται να ξεκινήσει από τη Μεσόγειο και τα ελληνικά νησιά, χάρη στον Ελληνοαυστραλό, Τζιμ Μάρκος.

Η ιστορία του Mini Moke ξεκινά το 1960, όταν και κατασκευάστηκε. Το μοντέλο είχε σχεδιαστεί από την British Motor Corporation (BMC) και τον σερ Αλεκ Ισιγκόνις. Το αρχικό ήταν ένα πρωτότυπο όχημα, για στρατιωτική χρήση, στα χνάρια του αμερικάνικου Jeep. Ωστόσο, το πρώτο Moke "χτίσθηκε" στο Longbridge, στο εργοστάσιο της BMC στο Μπίρμπιγχαμ. Συνολικά στο Ηνωμένο Βασίλειο παρήχθησαν 14.518 Moke, από το 1964 έως και το 1968. Στην Αυστραλία κατασκευάσθηκαν άλλα 26.000 (1966 έως 1981), και στην Πορτογαλία 10.000 μεταξύ 1980 και 1993, όταν η παραγωγή του Moke τερματίσθηκε.

moke2

Σήμερα, η αυστραλιανή εταιρία Moke Motors σε συνεργασία με την κινεζική Chery (ο κορυφαίος κατασκευαστής αυτοκινήτων στην χώρα) αποφάσισαν να κατασκευάσουν ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο Mini Moke, διατηρώντας αρκετά από τα στοιχεία του μοντέλου της πρώτης γενιάς.

Τα παγκόσμια δικαιώματα για το Moke το οποίο κατασκευάζεται ήδη στην Κίνα, έχει ο Τζιμ Μάρκος από την Αυστραλία, στα άμεσα σχέδια του οποίου είναι να πάει το μοντέλο και στην Ευρώπη. "Τουριστικοί παράδεισοι είναι μέρη στα οποία απευθύνονται οι κατασκευαστές σε πρώτη φάση" όπως λέει χαρακτηριστικά.

moke-4

mini-moke-autokinito

Υπενθυμίζεται πως ο Τζιμ Μάρκος είχε λάβει μέρος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. "Πολλοί είδαν το αυτοκίνητό μας στη Θεσσαλονίκη, στο περίπτερο του Ελληνο-αυστραλιανού Εμπορικού Επιμελητηρίου HACCI και εντυπωσιάστηκαν. Σύντομα το νέο αυτοκίνητο θα κάνει την εμφάνισή του στα ελληνικά νησιά," δήλωσε ο ίδιος, ενώ συνεχίζει επισημαίνοντας πως είναι στα πρόθυρα υπογραφής συμφωνιών με αντιπροσωπείες στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Μεσογείου για την διάθεση του φημισμένου αυτοκινήτου.

moke-7

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:47 - 15 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.