ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Spirit vs Led Zeppelin: Είναι τελικά "κλεμμένο" το Stairway to Heaven;

13:55 - 23 Οκτ 2014 | Trends
Spirit vs Led Zeppelin: Είναι τελικά "κλεμμένο" το Stairway to Heaven;
Με το εδώλιο του κατηγορουμένου φλερτάρουν οι Led Zeppelin, που κατηγορούνται από τους Spirit για αντιγραφή του κομματιού "Stairway to Heaven", σαράντα τρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του θρυλικού ροκ ύμνου.

Τον Τζίμι Πέιτζ και τον Ρόμπερτ Πλαντ κατηγορούν τα παιδιά του κιθαρίστα Ράντι Καλιφόρνια από τους Spirit,  ισχυριζόμενοι πως η θρυλική μπάντα αντέγραψε με το "Stairway to Heaven", τη σύνθεση του πατέρα τους, "Taurus”.  Με την αγωγή τους απαιτούν χρηματική αποζημίωση και γραπτή βεβαίωση αντιγραφής στη μνήμη του θανόντος πατέρα τους.

Το κομμάτι των Spirit κυκλοφόρησε το 1968, ενώ το "Stairway" το 1971. Σύμφωνα με το μπασίστα των Spirit, Mark Andes, την εποχή  που οι Led Zeppelin συνεργαζόταν επί σκηνής με τους Spirit σε κοινή περιοδεία, το διάσημο συγκρότημα άκουσε τη μπάντα να παίζει τη μουσική στις πρόβες, αντέγραψε το τραγούδι που τότε λεγόταν "Τaurus", το μετονόμασε και το έκανε επιτυχία.

5047-led-zeppelin

Η αγωγή που έκαναν τα μέλη του συγκροτήματος Spirit τα οποία κατηγορούν τους Led Zeppelin ότι τους έκλεψαν την ιδέα, θα εκδικαστεί σε δικαστήριο της Πενσυλβανία των ΗΠΑ. Ωστόσο, οι δικηγόροι των Led Zeppelin ζήτησαν να κριθεί αναρμόδιο το αμερικανικό δικαστήριο θεωρώντας το παράνομο, δεδομένου ότι η άλλη πλευρά κατοικεί στη Μ. Βρετανία. Τελικά ο δικαστής απέρριψε το αίτημα και το διάσημο συγκρότημα θα χρειαστεί να λογοδοτήσει για την τεράστια εμπορική επιτυχία. 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:34 - 23 Οκτ 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.