ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Christy Walton: Η πλουσιότερη γυναίκα των πέντε ηπείρων

12:30 - 30 Οκτ 2014 | Trends
Christy Walton: Η πλουσιότερη γυναίκα των πέντε ηπείρων
Στα 7,3 τρισ. δολάρια ανέρχεται η συνολική περιουσία των πλουσιότερων ανθρώπων παγκοσμίως, με το 13% του συσσωρευμένου πλούτου να το διαχειρίζονται γυναικεία χέρια. Σύμφωνα με την πρόσφατη μέτρηση της εταιρείας Wealth-X και της ελβετικής UBS, οι γυναίκες έχουν λόγο στον παγκόσμιο πλούτο και μάλιστα καθοριστικό.

Οι γυναίκες, που αποτελούν το 12,3% του πληθυσμού των δισεκατομμυριούχων παγκοσμίως, διαθέτουν συνολική περιουσία 114,6 δισ. δολαρίων. Τα σκήπτρα του παγκόσμιου πλούτου διαθέτει η Christy Walton. Πρόκειται για την πλουσιότερη γυναίκα των 5 ηπείρων, με περιουσία που ανήλθε στα 37,9 δισ. δολ., μετά από το 2005 όταν κληρονόμησε ποσοστό της  Wal-Mart από τον μακαρίτη σύζυγό της, John Walton, γιο του ιδρυτή της Wal-Mart , Sam Walton.

Τη δεύτερη θέση της λίστας Wealth-X κατακτά η Γαλλίδα Liliane Bettencourt. Μάλιστα, η γνωστή κληρονόμος του κολοσσού καλλυντικών L’Oreal, με προσωπική περιουσία 31,3 δισ. δολάρια, έχει τον τίτλο της πλουσιότερης γυναίκας στην Ευρώπη.

Στη Λατινική Αμερική, οι πλουσιότερες κυρίες είναι οι τρεις κόρες του Μεξικανού μεγιστάνα Carlos Slim που, μαζί με τους αδελφούς τους άρχισαν να αναλαμβάνουν τα assets που τους μεταβιβάζει ο Slim σταδιακά από το 2003, με περιουσία 6,3 δισ. δολάρια έκαστη. Η Gina Reinhart  με 14,8 δισ. δολάρια αναδεικνύεται η πλουσιότερη κυρία στην περιοχή του Ειρηνικού, ενώ  στη Μέση Ανατολή ξεχωρίζει η Shari Arison με περιουσία 4,2 δισ. δολάρια. Στην Αφρική τα ηνία κατέχει η Folorunsho Alakija, με περιουσία 1,2 δισ. δολάρια, που ίδρυσε τη δική της επιχείρηση ραπτικής, με όνομα Supreme Stitches. Η γεννημένη στη Νιγηρία, Folorunsho Alakija, το 1993 απέκτησε άδεια για αναζήτηση πετρελαίου, εξασφαλίζοντας μια προνομιακή και προσοδοφόρα πρόσβαση στις παράκτιες περιοχές της Νιγηρίας.  Η εταιρεία της, Famfa Oil, κατέχει τώρα το 60% του πετρελαϊκού τομέα της χώρας, σύμφωνα με το Forbes.

Σύμφωνα με τη λίστα, η γηραιότερη δισεκατομμυριούχος είναι η Bettencourt που διανύει το 92ο έτος της ηλικίας της, ενώ η νεότερη είναι η 33χρονη Yang Huiyan, κόρη του Yang Guoquiang, που της μεταβίβασε το 70% των μετοχών του στην εταιρεία οικιστικής ανάπτυξης στην Κίνα, της  Country Garden Group, πριν την αρχική δημόσια προσφορά της εταιρείας, το 2007.



Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 30 Οκτ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.