ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Warren Buffett: Το μυστικό της επιτυχίας μέσα από μια συμβουλή

13:49 - 31 Οκτ 2014 | Trends
Warren Buffett: Το μυστικό της επιτυχίας μέσα από μια συμβουλή
Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Έχει δημιουργήσει μια τεράστια περιουσία, ζει χωρίς περιττά στολίδια, ενώ φημίζεται για το φιλανθρωπικό του έργο. Ο Warren Buffett συνοψίζει την επιτυχία της καριέρας του, μέσα σε μια τόσο απλή αλλά ουσιαστική συμβουλή, που αξίζει την προσοχή σας.

Το 1962 ξεκίνησε να αγοράζει μετοχές της Berkshire Hathaway. Οι μετοχές της εταιρείας υφασμάτων άξιζαν λιγότερο από τα κεφάλαια της εταιρίας. Σκοπός του να την μετατρέψει σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες στον κόσμο, κατευθύνοντας τα ελεύθερα κεφάλαια της εταιρίας σε εξαγορές και αγορές μετοχών, με στρατηγική την απόκτηση μεριδίων σε υποτιμημένες εταιρίες σε φθηνή τιμή. Σήμερα, η εταιρεία έχει συγκεντρώσει  πάνω από 300 δις δολάρια, ενώ η προσωπική του περιουσία ξεπερνά τα 68 δισεκατομμύρια.

Οι συμβουλές του μάγου της Ομάχα, που έχει αποδείξει πως "στήνονται" οι καριέρες, δικαιολογούν τη σπουδαία πορεία τους.

Μια εξ αυτών, είναι αυτή που έδωσε στο Fortune, απευθυνόμενος στις νεαρές γυναίκες που επιδιώκουν να καταξιωθούν επαγγελματικά. Τα λόγια του όμως έχουν καθολική απήχηση!

 

"Θα κάνετε ό,τι κάνουν και τα αρσενικά. Θα ακολουθήσετε τα πάθη σας, θα βρείτε αυτό που σας αρέσει. Η αλήθεια είναι, πως είναι τόσο λίγοι αυτοί που ξεχωρίζουν στη δουλειά τους, θα ξεχωρίσετε περισσότερο εύκολα από όσο νομίζετε. Και όταν συμβεί, είναι βέβαιο πως θα το καταλάβετε!" 

 

warren-buffett 

 

Μεταξύ άλλων, ο Warren Buffett έχει δηλώσει:

 

"Κανόνας πρώτος: Ποτέ μην χάνεις χρήματα. Κανόνας δεύτερος: Ποτέ μην ξεχνάς τον πρώτο κανόνα."

"Είναι πάντα καλύτερο να αγοράζεις μια καταπληκτική εταιρία σε μια καλή τιμή παρά μια καλή εταιριία σε μια καταπληκτική τιμή."

"Να αγοράζεις κάτι που ευχαρίστως θα κρατούσες αν η αγορά έκλεινε για δέκα χρόνια."

"Γιατί να μην επενδύσεις τα χρήματά σου σε εταιρίες που πραγματικά σου αρέσουν. Οπως είπε η Μέη Γουέστ «τα πολλά καλά πράγματα μπορούν να γίνουν καταπληκτικά."

"Χρειάζονται 20 χρόνια για να χτίσεις μια φήμη και μόλις πέντε λεπτά για να την καταστρέψεις."

"Τα χρήματα απλώς βγάζουν προς τα έξω τα βασικά χαρακτηστικά ενός ανθρώπου. Αν ήταν βλάκες πριν αποκτήσουν χρήματα, μόλις γίνουν πλούσιοι είναι απλώς δισεκατομμυριούχοι βλάκες."

"Στη ζωή λίγα πράγματα είναι αυτα που πρέπει να κάνεις σωστά. Αρκεί να μην κάνεις πολλά πράγματα λάθος."

"Αν είσαι στο πιο τυχερό 1% της ανθρωπότητας, το οφείλεις στο υπόλοιπο 99% και είναι υποχρέωσή σου να σκέφτεσαι την υπόλοιπη ανθρωπότητα."

"Η οικογένειά μου δεν πρόκειται να λάβει τεράστια ποσά από την περιουσία μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρουν τίποτα. Τα παιδιά μου έχουν ήδη λάβει ορισμένα χρήματα και θα πάρουν κι άλλα. Θα τους αφήσω αρκετά για να μπορούν να κάνουν τα πάντα, αλλά όχι τόσα για να μην κάνουν τίποτα."

 

Τελευταία τροποποίηση στις 11:04 - 03 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.