ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η γκάφα του επετειακού φιλμ για τον ελληνικό τουρισμό- Τι απαντά ο ΕΟΤ;

11:25 - 07 Νοε 2014 | Trends
Η γκάφα του επετειακού φιλμ για τον ελληνικό τουρισμό- Τι απαντά ο ΕΟΤ;
Με συνοπτικές διαδικασίες, αφαιρέθηκε το πλάνο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Χίτλερ στο Βερολίνο του 1936, το οποίο εσφαλμένα συμπεριλήφθηκε στο επετειακό φιλμ για τα 100 χρόνια του ελληνικού τουρισμού με τίτλο «Gods, Myths, Heroes».

Η καμπάνια με τίτλο «Θεοί, Μύθοι, Ήρωες» που παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του World Travel Market, στο Λονδίνο περιελάμβανε σκηνές από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 του Χίτλερ στο Βερολίνο. Το λάθος αποκάλυψε η εφημερίδα Guardian. Η βρετανική εφημερίδα επισήμανε τη "γκάφα" στους Έλληνες αξιωματούχους που βρίσκονταν στο Λονδίνο για την διεθνή τουριστική έκθεση. 

"Ηταν ένα εορταστικό βίντεο για τα 100 χρόνια του ελληνικού οργανισμού τουρισμού, που παρουσιάστηκε στη Μεγάλη Βρετανία για πρώτη φορά και θέλαμε να περιλαμβάνει υλικό από τους Ολυμπιακούς αγώνες", εξήγησε στον Guardian ο γ.γ. του υπουργείου Τουρισμού, Πάνος Λειβαδάς. "Μία σκηνή από τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1936 συμπεριλήφθηκε κατά λάθος, την οποία θα αφαιρέσουμε αμέσως και θα επανορθώσουμε", τόνισε ο ίδιος.

Ωστόσο, ο Guardian επισημαίνει ότι το συγκεκριμένο βίντεο δεν έτυχε της καλύτερης υποδοχής, αφού όπως αναφέρει η εφημερίδα, αρκετοί θεωρούν τετριμμένη την παρουσίαση της Ελλάδας ως τη γη των θεών, των μύθων και των αρχαίων ηρώων.  "Για ανεξήγητους λόγους το βίντεο ξεκινά με ένα πλάνο της Νέας Υόρκης και αφηγητής είναι ένας Αμερικανός, ο οποίος μετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες του 1984, ενώ δεν περιλαμβάνει εικόνες από τη σύγχρονη ζωή ή τους νέους, καινοτόμους Ελληνες", τονίζει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Ο ΕΟΤ έσπευσε να απαντήσει, με την ακόλουθη επίσημη ανακοίνωση, εδώ.

 

*Κεντρική φωτογραφία: Καρέ από το επίμαχο πλάνο που κόπηκε- Ξανθός αθλητής κρατά την ολυμπιακή φλόγα.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:38 - 07 Νοε 2014

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.