ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο σφυρί το Νόμπελ του «πατέρα» του DNA, Τζέιμς Γουάτσον

13:04 - 27 Νοε 2014 | Trends
Στο σφυρί το Νόμπελ του «πατέρα» του DNA, Τζέιμς Γουάτσον
Σε δημοπρασία του οίκου Christie's πρόκειται να πουλήσει ο αμερικανός Τζέιμς Γουάτσον το χρυσό μετάλλιο τoυ βραβείου Νόμπελ που έλαβε το 1962, όταν βραβεύτηκε μαζί με δύο ακόμα επιστήμονες για την ανακάλυψη της διπλής έλικας του DNA.

Ο 86χρονος σήμερα Γουότσον,  εκτός από το χρυσό μετάλλιο, προσφέρει για δημοπρασία μια σειρά από γραπτά του, μεταξύ αυτών και τις χειρόγραφες σημειώσεις του από τον λόγο που είχε εκφωνήσει κατά την παραλαβή του βραβείου, οι οποίες εκτιμάται ότι μπορούν να του αποφέρουν από 300.000 έως 400.000 δολάρια.

Σημειώνεται ότι το Νόμπελ είχε απονεμηθεί, επίσης, στους Βρετανούς Φράνσις Κρικ και Μορίς Γουίλκινς, που δεν ζουν πια.

Πρόκειται για το πρώτο Νόμπελ που θα δημοπρατηθεί, ενόσω ο κάτοχός του είναι ακόμη εν ζωή και αναμένεται να «πιάσει» από 2,5 έως 3,5 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το BBC, καθώς αφορά μια από τις πιο διάσημες ανακαλύψεις στην ιστορία των επιστημών. Το μετάλλιο, θα δημοπρατηθεί στη Νέα Υόρκη στις 4 Δεκεμβρίου, ενώ μέρος των εσόδων θα πάνε στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, στο Κολλέγιο Κλερ του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ και στο Εργαστήριο Cold Spring Harbor, από όπου ο ίδιος έχει περάσει στη διάρκεια της μακράς επιστημονικής διαδρομής του.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:53 - 27 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.