ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η ανασκόπηση του 2014 από τη Wikipedia

11:00 - 19 Δεκ 2014 | Trends
Η ανασκόπηση του 2014 από τη Wikipedia
Η δημοφιλής online εγκυκλοπαίδεια, ακολουθώντας το παράδειγμα κι άλλων μεγάλων ονομάτων Internet δημοσίευσε ένα βίντεο όπου αφηγείται, με μοναδικό τρόπο τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες μέρες.

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia, είναι η ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια που όλοι έχουμε λατρέψει και μας έχει λύσει άπειρες απορίες κατά καιρούς. Αυτός είναι και ο στόχος της να παρέχει ελεύθερα επαναχρησιμοποιήσιμο περιεχόμενο, με αντικειμενικά και επαληθεύσιμα στοιχεία, που ο καθένας μπορεί να τροποποιήσει και να βελτιώσει.

Το 2014 δημιουργήθηκαν στη Wikipedia πάνω από 3 εκατομμύρια νέα λήμματα, ενώ, υπήρξαν πάνω από 100 εκατομμύρια επεξεργασίες και ανανεώσεις στα υπάρχοντα άρθρα. Οι σελίδες της συγκέντρωσαν τουλάχιστον 250 εκατομμύρια επισκέψεις από χρήστες, παγκοσμίως.

Μερικά από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συμπεριλαμβάνονται στο βίντεο της ανασκόπησης είναι: το Ice Bucket Challenge, ο ιός Ebola η προσγείωση του Philea, η χαμένη πτήση της Malaysia Airlines, η κρίση στην Ουκρανία, η σειρά Game of Thrones κ.α.

Πολυμέσα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.