ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χάκερ αντέγραψαν το δακτυλικό αποτύπωμα υπουργού!

12:39 - 30 Δεκ 2014 | Trends
Χάκερ αντέγραψαν το δακτυλικό αποτύπωμα υπουργού!
Η ομάδα χάκερ Κλαμπ Κομπιούτερ Χάος (CCC), κατάφερε να αντιγράψει το αποτύπωμα του δείκτη της υπουργού Άμυνας της Γερμανίας, Ούρσουλα φον ντερ Λάγεν, χρησιμοποιώντας εμπορικές εφαρμογές ηλεκτρονικού υπολογιστή και εικόνες τις οποίες εξασφάλισαν από συνέντευξη Τύπου.

Όπως δήλωσε ο Γιαν Κρίσλερ, μέλος της CCC, η ομάδα αντέγραψε το αποτύπωμα του δείκτη της κα Φον ντερ Λάγεν, αξιοποιώντας φωτογραφίες τις οποίες τράβηξε με «συμβατική ψηφιακή φωτογραφική μηχανή». Ο ισχυρισμός του επιβεβαιώνει προειδοποιήσεις ειδικών της ηλεκτρονικής ασφάλειας, που υποστηρίζουν ότι οι βιομετρικές αποτυπώσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων δεν προσφέρουν ασφάλεια.

Ο Κρίσλερ, γνωστός με το ψευδώνυμο Starbug, παρουσίασε το «επίτευγμά» του σε συνέδριο χάκερ-μελών του CCC. Ο Κρίσλερ αποκάλυψε ότι εξασφάλισε κοντινή φωτογραφία των χεριών της υπουργού, την οποία συνδύασε με άλλες εικόνες των χεριών της από άλλη δημόσια εμφάνισή της τον Οκτώβριο.

Η αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων χρησιμοποιείται σήμερα ως μέσον κλειδώματος σε τηλέφωνα των εταιρειών Apple και Samsung, ενώ χρησιμοποιήθηκε και ως εναλλακτική ταυτότητα στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές της Βραζιλίας.

«Ασφαλέστερες μέθοδοι είναι όσες βασίζονται σε ζωντανά βιομετρικά στοιχεία, όπως η αναγνώριση φλεβών στα δάχτυλα ή ανάλυση της σωματικής κίνησης, τις οποίες ο άνθρωπος πρέπει να επιδείξει διά ζώσης», εξηγεί ο καθηγητής Κυβερνοασφάλειας του Πανεπιστημίου του Σάρεϊ, Αλαν Γούντουορντ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.