ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς είναι η ζωή σε έναν ξύλινο ουρανοξύστη;

18:17 - 04 Μαρ 2015 | Trends
Πώς είναι η ζωή σε έναν ξύλινο ουρανοξύστη;
Στη Βιέννη θα κατασκευαστεί ο πιο ψηλός ουρανοξύστης του κόσμου σύμφωνα με τα σχέδια Αυστριακών αρχιτεκτόνων. Στον ουρανοξύστης HoΗο, που θα έχει ύψος 84 μέτρων και θα κατασκευαστεί στην βιεννέζικο προάστιο του Σέεσταντ Ασπερν, θα στεγάζονται γραφεία, ξενοδοχείο, διαμερίσματα, εστιατόριο και ένα κέντρο ευεξίας. Το κόστος κατασκευής του αναμένεται να ανέλθει στα 60 εκατ. ευρώ.

Μιλώντας στην Guardian, η επικεφαλής του έργου, Καρολίν Πάλφι, δήλωσε ότι η κατασκευάστρια εταιρεία Kerbler κατέληξε στη χρήση του ξύλου, καθώς απορροφάει το διοξείδιο του άνθρακα από την ατμόσφαιρα.
Η Πάλφι σημείωσε πως χρησιμοποιήθηκαν πριν από 200 χρόνια και ήταν και τότε ένα τέλειο υλικό, οπότε και τώρα θα είναι εξίσου τέλειο, ενώ συμπλήρωσε πως οφείλουμε να σκεφτόμαστε εναλλακτικά και διαφορετικά πλέον όσον αφορά στην αρχιτεκτονική.
Σύμφωνα με τις επισημάνσεις των αρχιτεκτόνων, με το 76% του κτιρίου να είναι φτιαγμένο από ξύλο, θα εξοικονομηθούν 2.800 τόνοι εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε σύγκριση με ένα παρόμοιο κτίριο -δηλαδή, το ισοδύναμο με το να οδηγείς καθημερινά για 40 χιλιόμετρα ένα αυτοκίνητο για 1.300 χρόνια!

Οι πυροσβέστες της πόλης είναι και οι μόνοι που εκφράζουν προβληματισμούς για την κατασκευή του κτιρίου. «Πρέπει να διενεργήσουμε ειδικά δοκιμαστικά τεστ για να για να βεβαιωθούμε πως το κτίριο θα διαθέτει όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφαλείας, ειδικά δε ένα αποτελεσματικό σύστημα υδάτινης πυρόσβεσης», είπε ο εκπρόσωπος του πυροσβεστικού σώματος Κρίστιαν Βέγκνερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.