ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πώς θα βεβαιωθούμε ότι το παιδί μας είναι ευτυχισμένο;

10:44 - 05 Μαρ 2015 | Trends
Πώς θα βεβαιωθούμε ότι το παιδί μας είναι ευτυχισμένο;
Είναι βέβαιο πως όλοι γονείς προσπαθούμε να μεγαλώσουμε ευτυχισμένα παιδιά. Ξέρουμε όμως τι είναι αυτό κάνει, τελικά, ένα παιδί ευτυχισμένο;

Όλα όσα προσπαθούμε στη ζωή, οι ελπίδες και τα σχέδια που κάνουμε για εμάς και τα παιδιά μας, έχουν έναν κοινό στόχο: την κατάκτηση της ευτυχίας φυσικά! Κι επειδή δεν υπάρχουν μυστικές ή «μαγικές» συνταγές που οδηγούν σε αυτή και αντιστοιχούν σε όλους, οι περισσότεροι έχουν τη εντύπωση πως είναι κάτι που κατακτάται δύσκολα ή ότι είναι για λίγους. Δεν είναι έτσι όμως. Η ευτυχία δεν είναι κάτι που ξαφνικά μας χτυπά την πόρτα και μας συμβαίνει. Εμείς τη δημιουργούμε και -κυρίως- εμείς τη διατηρούμε.

«Χτίζοντας» την ευτυχία
Οι ρίζες της ευτυχίας των ενηλίκων βρίσκονται στην παιδική ηλικία. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν κάποιος δεν περνούσε καλά ως παιδί, δεν θα γίνει ποτέ ευτυχισμένος. Ούτε ότι αν ένα παιδί δεν μεγαλώνει κάτω από ιδανικές συνθήκες, δεν είναι ευτυχισμένο. Αν νιώθει ότι το αγαπούν, θα καλλιεργήσει θετικά αισθήματα, αυξάνοντας τις πιθανότητες να του το ανταποδίδουν οι γύρω του με ανάλογη συμπεριφορά.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.