ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένας από τους κορυφαίους στοχαστές για το 2015 ο Γ. Βαρουφάκης!

12:40 - 26 Μαρ 2015 | Trends
Ένας από τους κορυφαίους στοχαστές για το 2015 ο Γ. Βαρουφάκης!
Γεμάτος έκπληξη αλλά και ενθουσιασμό ενημερώθηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης για την ανάδειξή του σε έναν από τους δέκα κορυφαίους στοχαστές (World Thinkers) παγκοσμίως για το 2015 από το περιοδικό Prospect.

Πολλοί τον έχουν κατηγορήσει για ναρκισσισμό, ενώ δεν είναι λίγοι και αυτοί που έχουν εξαπολύσει επίθεση εναντίον του εξαιτίας της «προκλητικής», όπως επισημαίνουν, στάσης του απέναντι στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Παρά τις όποιες αντιδράσεις που μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει, το περιοδικό σχετικά με ζητήματα πολιτικής και οικονομίας, Prospect, επιφύλαξε μια έκπληξη για τον ίδιο.

Έπειτα από ψηφοφορία που διεξήχθη, στην οποία μετείχαν 3.000 αναγνώστες, το Prospect ξεχώρισε τους κορυφαίους στοχαστές του κόσμου για το 2015.

Η λίστα των 10 World Thinkers έχει ως εξής:

1)     Τομά Πικετί, Γάλλος οικονομολόγος που συνέταξε το βιβλίο «Το Κεφάλαιο στον 21ο αιώνα».
2)     Γιάνης Βαρουφάκης, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών
3)     Ναόμι Κλάιν,  συγγραφέας και ακτιβίστρια.
4)     Μπράντ Ράσελ, ηθοποιός και ακτιβιστής.
5)     Πολ Κρούγκμαν,  νομπελίστας οικονομολόγος.
6)     Αρουντιχάτι Ρόι, Ινδή συγγραφέας και ακτιβίστρια.
7)     Γιούργκεν Χάμπερμας φιλόσοφος και κοινωνιολόγος.
8)     Ντάνιελ Κάνεμαν, νομπελίστας ψυχολόγος.
9)     Τζον Γκρέι, πολιτικός αναλυτής και φιλόσοφος.
10)Ατούλ Γκαουάντε, διάσημος χειρουργός και συγγραφέας.

YANIS varoufakis 570

Το Prospect σχολιάζοντας την ανάδειξη του Έλληνα υπουργού Οικονομικών μάλιστα αναφέρει:

 «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές βουλευτικές εκλογές του Ιανουαρίου οφείλεται κατά ένα μέρος στις προσπάθειες της Γιάνη Βαρουφάκη, που πλέον είναι υπουργός Οικονομικών. Ο Βαρουφάκης, ο οποίος κατέχει διδακτορικό στην θεωρία των παιγνίων από το Πανεπιστήμιο του Essex, και αποκαλεί τον εαυτό του ένα «τυχαίο οικονομολόγο», έχει παρουσιάσει για πρώτη φορά μια εναλλακτική στην γερμανική λιτότητα που έχει επιβάλει η Γερμανία από το 2010. Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που ο Βαρουφάκης έχει προσπαθήσει να πωλήσει σε άλλους ηγέτες της ευρωζώνης έχει τις ρίζες της σε αυτές τις προτάσεις. Μένει να δούμε το εάν ο Βαρουφάκης καταφέρει να πείσει την Άνγκελα Μέρκελ επί της ουσίας. Οι οιωνοί, ωστόσο, δεν είναι ευοίωνοι, καθώς κάποιοι Ευρωπαίοι ηγέτες λένε ότι είναι κουραστική η συνήθεια του Βαρουφάκη να λέει ένα πράγμα στις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες και ένα άλλο στο εγχώριο κοινό».

O ίδιος ο υπουργός δεν θα μπορούσε βέβαια να αφήσει ασχολίαστο το γεγονός, σε κάτι άλλωστε στο οποίο μας έχει συνηθίσει, καθώς συνήθως σπεύδει να πάρει θέση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για ο,τιδήποτε ακούγεται σχετικά με το πρόσωπό του. Έτσι, μέσω twitter χρησιμοποίησε την αγγλική λέξη «Humbled» που σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσε να ερμηνευθεί ως «υποχρεωμένος»…

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.