ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε λαϊκό προσκύνημα οι παντόφλες του Γέροντα Παΐσιου

11:29 - 27 Μαρ 2015 | Trends
Σε λαϊκό προσκύνημα οι παντόφλες του Γέροντα Παΐσιου
Η αγυρτεία με όχημα την πίστη των αγνών ανθρώπων, ήταν ανέκαθεν μια επικερδής υπόθεση. Αυτό όμως που έκανε ένας «αθεόφοβος» παπάς στην Κύπρο, ξεπερνά κάθε φαντασία, κάνοντας τα social media να τον… προσκυνήσουν με δέος!

Ο άνθρωπος αυτός, πήρε ένα ζευγάρι πλαστικές παντόφλες, σαν αυτές που φορούσαμε όσοι πήγαμε στο στρατό οι οποίες, όπως διατείνεται ανήκαν στον Άγιο πλέον από την Εκκλησία, Γέροντα Παΐσιο και τις έβαλε σε λαϊκό προσκύνημα! Έκλεισε τις παντόφλες σε μια γυάλινη προθήκη εν είδει λειψανοθήκης καρφίτσωσε και μια εικόνα του Παΐσιου και τις τοποθέτησε στο ναό σε ένα μικρό τραπεζάκι, καλώντας τους πιστούς να τις προσκυνήσουν, με το αζημίωτο φυσικά!

 

Είπαμε ότι οι Άγιοι, στη διάρκεια του μονήρη βίου τους έδιναν άλλη χάρη στα πράγματα, αλλά… και στις παντόφλες; Πάει πολύ! Τα καντήλια εναντίον του δαιμόνιου ιερέα αλλά και κατά της Εκκλησίας στο διαδίκτυο, κατεβαίνουν βροχηδόν.

 

«Πρόκειται για οικογενειακό κειμήλιο του πατέρα μου» ισχυρίστηκε αμετανόητος ο «δράστης» που συνέλαβε την απίστευτη ιδέα να επιχειρήσει αυτό το προκλητικό προσκύνημα μιλώντας στο orthodoxia.info.

 

Μετά τις οργισμένες αντιδράσεις το μεν «κειμήλιο» αποσύρθηκε, η δε Μητρόπολη Λεμεσού στην οποία ανήκει ο ναός τον καλεί τώρα για εξηγήσεις.

Image 1

 

Πηγή: penna.gr

Τελευταία τροποποίηση στις 11:42 - 27 Μαρ 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.