ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καλά νέα για τις εργαζόμενες μητέρες!

09:52 - 30 Ιουν 2015 | Trends
Καλά νέα για τις εργαζόμενες μητέρες!
Εάν σας έχουν φάει οι τύψεις που λείπετε τόσες ώρες από το παιδί σας, αυτή η είδηση θα σας κάνει να νιώσετε πολύ καλύτερα!

Δεν υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που να διακατέχεται από περισσότερες τύψεις από τις μητέρες που αναγκάζονται να λείπουν πολλές ώρες από τα παιδιά τους και να χάνουν πολλές σημαντικές στιγμές από το μεγάλωμά τους. Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει έρευνα του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υπάρχουν και τα θετικά του να μεγαλώνει ένα παιδί –και συγκεκριμένα ένα κορίτσι- με μια μητέρα που έχει (και) επαγγελματικές υποχρεώσεις.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, τα κορίτσια που έχουν μητέρες οι οποίες εργάζονται εκτός σπιτιού είναι πιο πιθανό όταν μεγαλώσουν να έχουν κι εκείνα δουλειά και μάλιστα να παίρνουν κατά 23% καλύτερο μισθό και να αναλαμβάνουν περισσότερες διευθυντικές θέσεις, σε σχέση σε τα κορίτσια των οποίων οι μητέρες ασχολούνταν μόνο με τα οικιακά.

Η έρευνα έγινε σε 24 χώρες και παντού τα αποτελέσματα ήταν παρόμοια. Οι επιστήμονες μελέτησαν στοιχεία από 50.000 άντρες και γυναίκες το 2002 και το 2012 και ανέλυσαν τις επιπτώσεις που υπάρχουν από την ανατροφή τους από εργαζόμενες μητέρες, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου project του πανεπιστημίου.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.