ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όταν τα άλογα μιλούν... στην ψυχή σου

10:10 - 07 Απρ 2016 | Trends
Όταν τα άλογα μιλούν... στην ψυχή σου
Η ιππασία δυναμώνει τους μυς και επιταχύνει την ισορροπία του σώματος, ενώ βελτιώνει την αναπνοή και το κυκλοφορικό. Αυτά είναι μόνο κάποια από τα οφέλη που προσφέρει στον οργανισμό η επαφή με τα άλογα, την οποία όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν για την εξέλιξή τους. Στην Ελλάδα, από το 1983 ξεκίνησε τη λειτουργία του ο Σύνδεσμος Θεραπευτικής Ιππασίας (ΣΘΙΕ).Το Penna.gr μίλησε με την πρόεδρο, Δήμητρα Καρουζάκη, η οποία μας αποκάλυψε τις ευεργεσίες της ιππασίας στον άνθρωπο και τις δράσεις του Συνδέσμου.

Όπως εξηγεί η ίδια, μια ομάδα εθελοντών με επικεφαλής την Aideen Lewis –η οποία είχε ασχοληθεί εθελοντικά με την ιππασία στο εξωτερικό και όταν ήρθε στην Ελλάδα αποφάσισε να την κάνει γνωστή και στη χώρα μας- οργάνωσε τις πρώτες συνεδρίες θεραπευτικής ιππασίας για παιδιά και ενήλικες, ξεκινώντας συνεργασία με την Εταιρία Σπαστικών.

Το 1992 ο ΣΘΙΕ απέκτησε νομική υπόσταση και άρχισε να πλαισιώνεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό το οποίο πλαισιώνεται με τη σειρά του από τους εθελοντές και τα μέλη του Συνδέσμου. Από την αρχή της ίδρυσής του έως και σήμερα ο ΣΘΙΕ παρέχει θεραπευτικές υπηρεσίες σε παιδιά και ενήλικες οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν οικονομικές δυσκολίες πρόσβασης σε υποστηρικτικές θεραπείες.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.