ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η πανάρχαιη πολεμική τέχνη του Muay Thai

10:15 - 25 Ιουν 2016 | Trends
Η πανάρχαιη πολεμική τέχνη του Muay Thai
Αρχαία Ταϋλανδέζικη πολεμική τέχνη,ονομάζεται και τέχνη των «8 άκρων» γιατί χρησιμοποιεί σαν όπλα όλα τα σημεία του σώματος.

Η φιλοσοφική της διάσταση αναφέρεται στα 5 στοιχεία της φύσης που υπάρχουν μέσα σε κάθε άνθρωπο: τον αιθέρα, τη γη, το νερό, τη φωτιά και τον αέρα και την αναγκαιότητα να βρίσκονται σε ισορροπία μεταξύ τους. Το πνεύμα η ψυχή και το μυαλό πρέπει ναβρίσκονται σε αρμονία τόσο μεταξύ τους όσο και με τη φύση που τα φέρνει κοντά της.

Στην πολεμική τέχνη του MUAI THAI δεν διδάσκεσαι μόνο αυτοάμυνα και αυτοπροστασία για τη ζωή σου αλλά διευρύνεις και τους ορίζοντες στη σκέψη και στο μυαλό έτσι ώστε να μπορείς να αντιλαμβάνεσαι σωστά τα πράγματα και τους ανθρώπους γύρω σου. Χτίζεις την εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και στις δυνάμεις σου χαρίζοντάς του εσωτερική ηρεμία στην καθημερινή ζωή, εκτονώνοντας την ένταση και το στρες από τον σύγχρονο ρυθμό ζωής της μεγαλούπολης. Δυναμώνεις τους μυς του κορμιού σου, εξωτερικεύεις το άγχος και το θυμό και μαθαίνεις να διατηρείς την ψυχραιμία σου μέσα από την πειθαρχία την ηθική και πνευματική παιδεία.

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο penna.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.