ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρόποι να μειώσετε το χρόνο που περνάτε κοιτώντας το κινητό

16:14 - 14 Σεπ 2017 | Trends
Τρόποι να μειώσετε το χρόνο που περνάτε κοιτώντας το κινητό
Συχνά προβληματιζόμαστε για το χρόνο που περνάνε τα παιδιά μας μπροστά στα smartphone και τα tablet, πολύ σπάνια όμως αναρωτιόμαστε πόση ώρα ασχολούμαστε εμείς οι ίδιοι με τις ψηφιακές συσκευές μας.

Κι όμως, πολλές έρευνες έχουν δείξει ότι η πολύωρη ενασχόληση μπροστά σε οθόνες έχει δυσάρεστες συνέπειες και τους ενήλικες. Ιδιαίτερα για τους γονείς, έχεις διαπιστωθεί ότι τα κινητά και οι υπολογιστές κάνουν τα παιδιά τους να νιώθουν παραμελημένα, καθώς πάνω από 50% των παιδιών πιστεύει ότι η μαμά και ο μπαμπάς ασχολούνται υπερβολικά πολλές ώρες με τα κινητά τους τηλέφωνα, ενώ τα μωρά που οι γονείς τους αφιερώνουν μεγάλο μέρος της προσοχής τους σε ηλεκτρονικές συσκευές έχουν υψηλότερο ρίσκο να παρουσιάσουν προβλήματα στην ανάπτυξη του εγκεφάλου.

Αλλά και για τη σχέση του ζευγαριού, η αίσθηση ότι ο ένας από τους δύο δίνει μεγάλη σημασία στο να τσεκάρει συνεχώς τα μηνύματα και τα social media οδηγεί, σύμφωνα με σχετικές έρευνες, σε χαμηλότερα επίπεδα ικανοποίησης από το σύντροφό του και αυξημένες πιθανότητες ακόμα και για κατάθλιψη!

Πώς γίνεται όμως να αλλάξουμε συνήθειες;

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο mamamia.gr

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.