Το λάδι αργκάν παράγεται από τους καρπούς των αργκανόδεντρων (υπάρχουν κυρίως στο Μαρόκο). Χρησιμοποιείται από αρχαιοτάτων χρόνων για τη θεραπεία παθήσεων όπως η ξηροδερμία, η ακμή, οι ρυτίδες, ο πόνος στις αρθρώσεις και οι ραγάδες. Οι μαροκινοί το αποκαλούν «Υγρό Θεό» ή «υγρό χρυσάφι» της ερήμου.
Ειδικοί λένε ότι το λάδι αργκάν περιέχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης Ε και ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Εχει, επίσης, αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που βοηθούν τα άτομα με αρθρίτιδα ή ρευματισμούς.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο citywoman.gr