ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Υγεία: Αντλεί 560 εκατ. ευρώ μέσω αμκ και έκδοσης ομολογιακών

14:12 - 19 Ιουλ 2006 | ΥΓΕΙΑ
Σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 60 εκατ. ευρώ και έκδοση ομολογιακών δανείων 300 εκατ. και 200 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, προχωρά το Υγεία μετά την έγκριση των σχετικών προτάσεων της διοίκησης από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων.

Συγκεκριμένα η γενική συνέλευση, στην οποία παραβρέθηκαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 74% του μετοχικού κεφαλαίου, αποφάσισε την άντληση κεφαλαίων συνολικού ύψους 560 εκατ. ευρώ, μέσω:

Αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 59,92 εκατ. ευρώ με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με την έκδοση 21.400.000 νέων μετοχών που θα διατεθούν στην τιμή των 2,80 ευρώ ανά μετοχή και σε αναλογία 1 νέα για κάθε 2 παλαιές μετοχές.

Εκδοσης μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων ύψους 300.015.000 ευρώ με την έκδοση 66.670.000 ομολογιών ονομαστικής αξίας 4,50 ευρώ και λόγο μετατροπής 1 ομολογία προς 1 μετοχή.

Εκδοσης κοινού ομολογιακού δανείου ύψους 200.000.000 ευρώ.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, τα ανωτέρω κεφάλαια αναμένεται να χρηματοδοτήσουν την οργανική και ενδεχομένως στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και για τη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής της διάρθρωσης με αποπληρωμή και αναδιάρθρωση υφισταμένων δανείων.

Επίσης, όπως τονίζεται, κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης οι εκπρόσωποι του ομίλου Marfin τόνισαν ότι εκπληρώνονται όλες οι δεσμεύσεις τους προς τους γιατρούς και το προσωπικό του Υγεία και των συνδεδεμένων νοσοκομείων αφού, μετά την έγκριση του ενημερωτικού δελτίου της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, τα τυχόν αιτήματά τους για να αγοράσουν μετοχές στην προνομιακή τιμή της εκδόσεως θα ικανοποιηθούν εκ των αδιαθέτων που θα προγραμματιστούν αναλόγως.

Στο πλαίσιο αυτό η γενική συνέλευση ικανοποίησε και όλα τα υπόλοιπα αιτήματα των γιατρών του Υγεία θεσπίζοντας την αυτονομία και λειτουργία του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας, ενώ με τη διεύρυνση του αριθμού των μελών του διοικητικού συμβουλίου από 5 σε 9 έως 13 θα δοθεί η δυνατότητα μεγαλύτερης εκπροσώπησης των γιατρών και στο ανώτατο όργανο της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.