ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κουρουμπλής: «Το Σύστημα Υγείας καταρρέει»

14:01 - 27 Μαρ 2015 | ΥΓΕΙΑ
Κουρουμπλής: «Το Σύστημα Υγείας καταρρέει»
Δραματική προειδοποίηση απηύθυνε ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, λέγοντας πως «το Σύστημα Υγείας καταρρέει», αποδίδοντας την επιδείνωση στο γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια οι κυβερνήσεις είχαν εγκαταλείψει το ΕΣΥ στη μοίρα του.

Μιλώντας στον Αντ-1 μάλιστα, ο υπουργός Υγείας αποκάλυψε ότι την προσεχή εβδομάδα ο πρωθυπουργός θα εξαγγείλει συγκεκριμένα μέτρα και προσλήψεις στον χώρο της Υγείας. Αναφερθείς στην υφιστάμενη κατάσταση ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι στον ΕΟΠΥΥ δεν δόθηκε καν το 0,6% του προϋπολογισμού που προέβλεπε το μνημόνιο, αλλά μόλις το 0,3%.

 

Ακόμα κατήγγειλε ότι στον προϋπολογισμό του 2014 προβλεπόταν η πρόσληψη 1095 εργαζομένων, από τον ιατρικό και παραϊατρικό χώρο, αλλά χωρίς καμία απολύτως εξήγηση από πλευράς κυβέρνησης, δεν έγινε ούτε μία.

 

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι μέχρι τον Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις στον τομέα της υγείας και του φαρμάκου, ενώ θα είναι έτοιμο το σύστημα για να κλείνουν τα ραντεβού τους οι ασφαλισμένοι ηλεκτρονικά.

 

Εντός του Απριλίου, όπως είπε, θα εξοφληθούν οι οφειλές παρελθόντων ετών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, μετά την υπογραφή σχετικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.