ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Σχέδια επέκτασης σε Αθήνα και περιφέρεια

20:29 - 17 Ιαν 2007 | ΥΓΕΙΑ
Στη δημιουργία νοσοκομειακής μονάδας στην Αθήνα, κατά προτίμηση σε συνεργασία με άλλο Όμιλο ή/και διακεκριμένους ιατρούς,και στην περαιτέρω επέκταση του δικτύου της μέσω εξαγορών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων σε όλη την χώρα, θα χρησιμοποιηθούν τα έσοδα από την προβλεπόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 100 εκατ ευρώ της Euromedica.

Ήδη η Εταιρεία έχει εντοπίσει και βρίσκεται σε συζητήσεις με ιατρικές μονάδες για πιθανή συνεργασία.

Οπως έχει ανακοινωθεί από την 17/11/2006, η Euromedica επέλεξε την εταιρία Lazard, ως χρηματοοικονομικό της σύμβουλο η οποία έχει αναλάβει την εξεύρεση κατάλληλων επενδυτών που θα επενδύσουν στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, μέσω αυξήσεως αυτού, 100 εκ. ευρώ περίπου.

Επίσης, η Euromedica βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την πλήρη ενσωμάτωση των θυγατρικών της, Γενική Κλινική Θεσσαλονίκης (32,58% ανήκει στην Axon Holdings), Ιατρικό Ινστιτούτο Υψηλής Τεχνολογίας Κρήτης (39,05% ανήκει στην Axon Holdings), και Euromedica Δυτικής Μακεδονίας σε αυτήν.

Η εταιρεία θα προβεί στην εκμετάλλευση γωνιακού ακινήτου που βρίσκεται σε προνομιακή θέση επί της Λ. Συγγρού εκτάσεως περίπου 1.350 τ.μ. επί του οποίου βρίσκεται 5-όροφο κτήριο συνολικής επιφάνειας 2.900 m² καθώς και 6-όροφο υπόγειο parking συνολικής επιφάνειας 2.300 m² περίπου.

Παράλληλα, η Euromedica εξετάζει τη δυνατότητα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας της, αξίας άνω των Euro 120 εκ. (σε τιμές 2003), μέσω δημιουργίας εταιρείας ακινήτων του Ν. 2778/99 (ΕΕΑΠ), με σκοπό τον καλύτερο διαχωρισμό του επιχειρηματικού κινδύνου των ακινήτων από αυτόν της παροχής υπηρεσιών υγείας. Η εν λόγω ΕΕΑΠ, με βάση το Νόμο, θα εισαχθεί στο Χ.Α. προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για περαιτέρω ανάπτυξη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.