ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ομολογιακό 100 εκατ. και όχι αμκ για τη Euromedica

12:02 - 06 Φεβ 2007 | ΥΓΕΙΑ
Βαθιά ανάσα ανακούφισης θα πάρουν οι μέτοχοι της Euromedica, μόλις ακούσουν από επίσημα χείλη την είδηση πως η διοίκηση δεν θα προχωρήσει στην σημαντική αύξηση κεφαλαίου των 100 εκατ. ευρώ αλλά σε αντίστοιχη έκδοση ομολογιακού δανείου.

Οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες ολοκληρώνονται και τελικά η διοίκηση της Euromedica αποφάσισε να μην τιμωρήσει τους μετόχους της με το dilution από την έκδοση νέων μετοχών αλλά να εκμεταλλευτεί την ισχυρή κεφαλαιακή της διάρθρωση που της επιτρέπει να δανεισθεί χωρίς μεγάλο κόστος.

Το ομολογιακό δάνειο των 100 εκατ. ευρώ θα είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες μετατρέψιμο σε μετοχές αλλά σε πολύ μεταγενέστερο χρόνο .

Η Euromedica είναι υποχρεωμένη να αυξήσει την κεφαλαιακή της βάση γιατίμε μια σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων έχει ήδη ενισχύσει σημαντικά την παρουσία της στον κλάδο της υγείας, με γεωγραφική διασπορά και συμμετοχή πλέον και στον τομέα των κλινικών. Πρόσφατα ολοκλήρωσε μια σημαντική επένδυση στη Ρόδο (23,4 εκατ. ευρώ) σε κοινοπραξία με 179 ιατρούς.

Στόχος της διοίκησης είναι η εξαγορά νοσοκομειακής μονάδας στην Αθήνα αλλά και εξαγορές κλινικών και διαγνωστικών κέντρων σε ολόκληρη τη χώρα.

Επόμενο στοίχημα για τη διοίκηση της Euromedica είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες για το 2006 ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε κοντά στα 155 εκατ. ευρώ και τα καθαρά κέρδη στα 7 εκατ. ευρώ, με τα λειτουργικά κέρδη στα 25 εκατ. ευρώ. ..

Χρήστος Ν. Κώνστας

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.