ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση - Έκθεση του Δ.Σ. προς την Έκτακτη Γ.Σ. των Μετόχων - Ορθή επανάληψη

16:54 - 23 Φεβ 2007 | ΥΓΕΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΙΑΣΩ Α.Ε. προτείνει στην Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρίας την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας με καταβολή μετρητών και με ταυτόχρονη κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων.
Οι μετοχές αυτές προτείνεται να διατεθούν εξ ολοκλήρου σε νέους Ιατρούς - συνεργάτες, οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.
Οι λόγοι που οδήγησαν το Δ.Σ. στην πιο πάνω πρόταση είναι οι εξής: Η εταιρία έχει καταφέρει να λειτουργεί με απόλυτη επιτυχία, όπως αυτό αποδεικνύεται από τα αποτελέσματα της, βάση ενός ειδικού πολυμετοχικού σχήματος. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του σχήματος, όπως όλοι γνωρίζουμε, εκτός από τη πολυμετοχικότητα είναι η επαγγελματική ιατρική ιδιότητα της πλειοψηφίας των μετόχων της και η επίτευξη μεγάλης διασποράς.
Βασικός στόχος της εταιρίας είναι η διατήρηση αυτού του μοντέλου μετοχικής σύνθεσης, το οποίο κατά την άποψη του Δ.Σ. αποτελεί έναν από τους βασικότερους παράγοντες αυτής της επιτυχούς πορείας και της αδιαμφισβήτητης καθιέρωσης της Εταιρίας ως ηγέτιδας στον χώρο των ιδιωτικών μαιευτηρίων.
Αναγνωρίζοντας έμπρακτα το σημαντικότατο έργο που επιτελούν οι Ιατροί, στο κλάδο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο, προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με την έκδοση 1.322.265 κοινών ονομαστικών μετοχών.
Τιμή διάθεσης.
Η τιμή διάθεσης των μετοχών αυτών προτείνεται να είναι 4,00 Ευρώ ανά μετοχή. Τα κριτήρια διανομής των μετοχών στους νέους συνεργάτες Ιατρούς προτείνουμε να είναι αντικειμενικά και να υποστηρίζουν τη στρατηγική της ανανέωσης του παραγωγικού και μετοχικού σχήματος. Πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να σχετίζονται με την ηλικία, την παραγωγικότητα, την επιτυχή συνεργασία με την εταιρία, κ.λ.π. Η οριστικοποίηση των κριτηρίων προτείνουμε να ανατεθεί στο Δ.Σ.
Το Δ.Σ. προτείνει, όπως προαναφέραμε, την κατάργηση του δικαιώματος προτιμήσεως των παλαιών μετόχων, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 6 του κ.ν. 2190/1920, προκειμένου ολόκληρο το ποσό της αυξήσεως να καλυφθεί από τους νέους ιατρούς που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον.
Σε περίπτωση διάθεσης του συνόλου των νέων μετοχών θα αντληθεί το ποσό των Ευρώ 5.289.060,00 το οποίο: α) θα αυξήσει το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας κατά Ευρώ 2.023.065,45 (1.322.265 μετοχές επί 1,53 Ευρώ ανά μετοχή) και θα διαμορφωθεί σε Ευρώ 69.458.580,45 διαιρούμενο σε 45.397.765 κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,53 Ευρώ ανά μετοχή και β) θα αυξήσει τα αποθεματικά κεφάλαια (υπέρ το άρτιο) κατά το ποσό των Ευρώ 3.265.994,55 (1.322.265 μετοχές επί 2,47 Ευρώ ανά μετοχή)
Διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων.
Εκτιμάται ότι η προαναφερθείσα αύξηση δεν θα έχει ουσιώδη έξοδα και το σύνολο των αντληθέντων κεφαλαίων θα διατεθεί για συμμετοχή της ΙΑΣΩ Α.Ε. στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής της, ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.. Η ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. θα χρησιμοποιήσει το προϊόν της αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου για την χρηματοδότηση μέρους του επενδυτικού της προγράμματος το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και περιλαμβάνει την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων και αγορά εξοπλισμού για την λειτουργία Μαιευτικής και Γενικής κλινικής, σε ιδιόκτητο οικόπεδο στο δήμο Νίκαιας της Λάρισας. Το συνολικό ύψος του επενδυτικού προγράμματος της ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε. ανέρχεται στο ποσό των 40.000.000 Ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί και να τεθεί σε λειτουργία εντός του 2008.
Χρονοδιάγραμμα διάθεσης των αντληθέντων κεφαλαίων
Η διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων αναμένεται να ολοκληρωθεί με την πρόοδο των εργασιών και όχι αργότερα από το τέλος Σεπτεμβρίου του 2008.
Απολογισμός χρήσης αντληθέντων κεφαλαίων από την προηγούμενη αύξηση
Γνωστοποιείται ότι από την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρείας ΙΑΣΩ Α.Ε. με καταβολή μετρητών (Δημόσια Εγγραφή με διαδικασία bookbuilding), που έγινε με βάση την υπ.αριθμ.47/26.03.2000 απόφαση της ''Εκτακτης Γενικής Συνελεύσης των Μετόχων της και την υπαρίθμ.1/185/25.02.2000 απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αντλήθηκαν κεφάλαια (συνολικά Ευρώ

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.