ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εισαγγελική έρευνα: Φύλλο και φτερό τα γραφεία της Novartis!

19:45 - 03 Ιαν 2017 | ΥΓΕΙΑ
Εισαγγελική έρευνα: Φύλλο και φτερό τα γραφεία της Novartis!
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα από την Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση της Novartis, με το υπουργείο Δικαιοσύνης να προαναγγέλλει καταιγιστικές εξελίξεις!

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις προηγούμενες ημέρες οι εισαγγελείς, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν, πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρείας στην Αθήνα, με στόχο να συλλέξουν στοιχεία από έγγραφα, ηλεκτρονικά αρχεία κλπ.

 

Δύο Έλληνες πολίτες, οι οποίοι εργάζονταν στα τμήματα Πωλήσεων και Επικοινωνίας - Εταιρικής Ευθύνης της Novartis, κατέθεσαν εκατοντάδες έγγραφα που αποκαλύπτουν καταβολές χρηματικών ποσών τόσο σε ιδιώτες γιατρούς όσο και σε γιατρούς που εργάζονταν στο δημόσιο σύστημα Υγείας (συνολικά πάνω από 4.000), με στόχο τη λήψη ευνοϊκών αποφάσεων για την εταιρεία και τη συνταγογράφηση των φαρμάκων της.

 

Πηγές του Υπουργείου Δικαιοσύνης επισημαίνουν ότι «μετά από την εντολή του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρου Κοντονή για διερεύνηση των καταγγελιών για χρηματισμό δημοσίων λειτουργών από τη φαρμακευτική εταιρεία «Novartis» οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές. Σε κάθε περίπτωση η δικαστική έρευνα θα είναι γρήγορη και σε βάθος».

 

Να σημειώσουμε ωπς η συγκεκριμένη υπόθεση περιπλέκεται ακόμη περισσότερο μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που φέρεται να έκανε στέλεχος της εταιρείας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.