ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΑΣΩ: Εξετάζει εξαγορές σε Ευρώπη

19:13 - 01 Μαρ 2007 | ΥΓΕΙΑ
Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία αλλά και Τσεχία είναι οι αγορές του εξωτερικού που εξετάζει σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες η διοίκηση του Ιασώ προκειμένου να επεκταθεί σε αυτές τα αμέσως επόμενα χρόνια. Καθοριστική παράμετρος στις τελικές της αποφάσεις θα διαδραματίσει η μελέτη που αναμένει από τον διεθνή οίκο Boston Consulting Group, ο οποίος και έχει αναλάβει την επικαιροποίηση του επενδυτικού πλάνου που έχει χαράξει ο ελληνικός όμιλος και αφορά δράσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα για την ελληνική αγορά σύμφωνα με στέλεχος της διοίκησης του Ιασώ εκτός από την κατασκευή του Ιασώ Θεσσαλίας που προχωρά πλέον με ταχύτατους ρυθμούς, έχει ξεκινήσει αν και σε πρώιμο στάδιο ακόμη η επένδυση της δημιουργίας Μαιευτικής-Γενικής Κλινικής στα Νότια Προάστια. Συγκεκριμένα, όπως υποστηρίζει η ίδια πηγή, έχει βρεθεί πλέον ο χώρος όπου θα ανεγερθεί το νοσοκομειακό συγκρότημα και αναμένονται οι άδειες για την κατασκευή του.Η διοίκηση του Ιασώ προβλέπει ότι και αυτό το νέο σημαντικό βήμα στην πορεία του θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, όπως επιβεβαιώνει και το συντριπτικό του μερίδιο έναντι του ανταγωνισμού στην ιδιωτική περίθαλψη που στην Αθήνα αγγίζει το 60%.

Σχετικά με τις φημολογίες των τελευταίων ημερώνότι επίκειται στρατηγική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του ομίλου και του επιχειρηματία Θ. Λιακουνάκου που εξίσου πρωταγωνιστεί στον χώρο της ιδιωτικής υγείας, στέλεχος της διοίκησης του Ιασώ ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση αλλά και ούτε επαφή των δύο μερών έχει υπάρξει.

Υπενθυμίζεται ότι το 9μηνο του 2006, σε επίπεδο Ομίλου, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 105,769 εκ. €, έναντι 84,994 εκ. € για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2005 , παρουσιάζοντας αύξηση κατά 24,4%. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων του Ομίλου ανήλθαν σε 16,419 εκ. € έναντι 5,956 εκ. € κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2005 παρουσιάζοντας αύξηση 175,7%. Η διοίκηση του Ιασώ στην γενική συνέλευση των μετόχων που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 14 Μαρτίου σκοπεύει να προτείνει βάσει και της δυναμικής της πορείας μέρισμα σημαντικά υψηλότερο από τα 0,20 λεπτά ανά μετοχή που ήταν το 2005. Οι προβλέψεις μου για το 2007 αν και συντηρητικές είναι ότι τόσο ο τζίρος όσο και τα αποτελέσματα θα βελτιωθούν κατά 10%.

Δέσποινα  Καραγιανοπούλου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.