ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ενισχύεται το αντιπολιτευτικό κλίμα στο Ιασώ

11:04 - 12 Μαρ 2007 | ΥΓΕΙΑ
Σε τεντωμένο σχοινί εμφανίζονται να είναι οι σχέσεις της διοίκησης του Ιασώ με την ομάδα των ιατρών που πρόσφατα έθεσε σε λειτουργία το Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης «ΦΙΛΟΚΤΗΤΗΣ». Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Φιλοκτήτη» κ. Γιάννη Αργυρό ήδη έχει υπάρξει πρόταση συγχώνευσης από την διοίκηση του Ιασώ, - κάτι που απορρίπτει ο πρόεδρός του τελευταίου κ. Ζολώτας ως αναληθές-αλλά όλοι οι μέτοχοι του Κέντρου, δηλαδή οι 170 ιατροί του και κάποιοι μικροεπενδυτές που συμμετέχουν στο σχήμα έχουν αρνηθεί.

Στόχος του κέντρου, είναι να προσφέρει ιατρικές υπηρεσίες αποκατάστασης ανοιχτής και κλειστής νοσηλείας, που ανταποκρίνονται στα διεθνή πρότυπα, καλύπτοντας έτσι τμήμα του μεγάλου σχετικού κενού που υπάρχει στο χώρα. Ενδεικτικό αυτού του κενού σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ότι κάθε χρόνο οι Ελληνες δαπανούν για αποκατάσταση στο εξωτερικό περί τα 5 δις. ευρώ.

Η συνολική επένδυση για την κατασκευή του «Φιλοκτήτη» που βρίσκεται σε μία έκταση 75 στρεμμάτων στην περιοχή Καρελλά η οποία αγοράστηκε την περίοδο 1998-1999 ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ ενώ καλύφθηκε από την Εθνική και την Alpha.Διαθέτει συνολικά 125 κλίνες οι οποίες κατανέμονται στις μονάδες Νοσηλείας Εσωτερικών Ασθενών, Ημερήσιας Νοσηλείας (One-DayClinic) για τους εξωτερικούς ασθενείς, καθώς και στην Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας. Επίσης λειτουργούν εξωτερικά ιατρεία όλων των ειδικοτήτων.

Ηδη, όπως ανέφερε ο κ. Γ. Αργυρός το κέντρο έχει υποδεχτεί τους πρώτους εξωτερικούς ασθενείς ενώ έχει κάνει εισαγωγή και σε τέσσερις ασθενείς και βρίσκονται σε αναμονή άλλοι 40. Εξίσου σημαντικό είναι ότι η διοίκηση του Φιλοκτήτη έχει δεχτεί επισκέψεις παραγόντων από τον χώρο της Υγείας από την Δανία, την Γερμανία και την Σουηδία, οι οποίοι ενδιαφέρονται να στείλουν ασθενείς τους στο κέντρο για αποκατάσταση.

Παράλληλα, όπως αποκάλυψε πρόεδρος του Κέντρου έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες από το ίδιο μετοχικό σχήμα για την δημιουργία μιας κλινικής αναζωογόνησης, μιας κλινικής γηριατρικής και ενός κέντρου αποκατάστασης παιδιών. Λόγος για τον οποίο η διοίκηση προχώρησε και στην αγορά μιας επιπλέον έκτασης 65 στρεμμάτων στην περιοχή.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.