ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μαρτίνης για «Ερρίκος Ντυνάν»: Από μια κακή κουβέντα για καθέναν

09:51 - 09 Ιουν 2017 | ΥΓΕΙΑ
Μαρτίνης για «Ερρίκος Ντυνάν»: Από μια κακή κουβέντα για καθέναν
Πολιτικά και διοικητικά στελέχη «έδειξε» ως υπαίτιους για την παραχώρηση του «Ερρίκος Ντυνάν» στην Τράπεζα Πειραιώς ο Ανδρέας Μαρτίνης.

Σε μια πολύωρη κατάθεση- ποταμό, ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο προφυλακισμένος πρώην πρόεδρος του Ιδρύματος επέρριψε ευθύνες στους πρώην υπουργούς Υγείας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καταγγέλλοντας σχέδιο άλωσης που ζημίωσε το Δημόσιο.

«Ο κ. Αβραμόπουλος έκανε το σύστημα άλωσης του Ερυθρού Σταυρού, ο κ. Λοβέρδος έσκαψε το λάκκο του Ντυνάν, και ο κ. Γεωργιάδης μας έριξε μέσα και σφράγισε πολύ καλά» ανέφερε χαρακτηριστικά διαχωρίζοντας πάντως την πολιτεία του Μάκη Βορίδη για τον οποίον υποστήριξε ότι εισηγήθηκε μεν την αμνήστευση επιζήμιων επιλογών, αλλά μόνο αφού δέχθηκε ισχυρές πιέσεις.

Ο μάρτυρας ισχυρίστηκε επίσης ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης, και ο πρώην υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης, παρείχαν κάλυψη στο σχέδιο εκχώρησης του Ντινάν. «Δεν θα μπορούσε να τελεσφορήσει τίποτα εάν το ζευγάρι του υπουργείου Ανάπτυξης δεν κάλυπτε τα πεπραγμένα του Χαραμή (σ.σ: διευθυντικό στέλεχος)» είπε μεταξύ άλλων.

Τα νοσήλια Σημίτη

Ο πρώην διοικητής του Ερρίκος Ντυνάν επιβεβαίωσε στην κατάθεσή του τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης νοσηλεύτηκε με σημαντική έκπτωση. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, (βασίζονται σε έκθεση της ελεγκτικής εταιρείας Grant Thornton που αποτελεί ερευνητικό υλικό της Επιτροπής) στον κ. Σημίτη χορηγήθηκε έκπτωση 17.900 ευρώ για νοσηλεία ύψους 18.470 ευρώ ενώ στη σύζυγό του έγινε έκπτωση 29.045 ευρώ επί συνόλου 29.750 ευρώ περίπου.

Ο κ. Μαρτίνης υποστήριξε ότι συνολικά 17.000 πολίτες νοσηλεύτηκαν δωρεάν στο Ερρίκος Ντυνάν εκ των οποίων μόνον οι 1.700 είχαν δικαίωμα δωρεάν νοσηλείας ως αναξιοπαθούντες. Πολλοί από τους υπόλοιπους, όπως είπε, νοσηλεύτηκαν με «ρουσφέτια» πολιτικών.

Από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας η κατάθεση Μαρτίνη θεωρείται ότι επιβεβαιώνει τις καταγγελίες περί μεθόδευσης προκειμένου το «Ερρίκος Ντυνάν» να καταλήξει στην τράπεζα Πειραιώς ενώ, αντίθετα, από την πλευρά της ΝΔ υπογραμμίζεται ότι η κατάθεση Μαρτίνη τεκμηριώνει πως επρόκειτο για την υπόθεση χρεών μιας ιδιωτικής εταιρείας προς μια τράπεζα.

Μάλιστα η ΝΔ, όπως σημειώνουν τα στελέχη της, το μόνο ζήτημα που θεωρεί άξιο διερεύνησης είναι τα χρέη ύψους 4,5 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο που δεν αναγγέλθηκαν στον πλειστηριασμό για την πώληση του νοσοκομείου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.