ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΟΜΥ: Τα 1700... δεν αρκούν για να άρουν επιφυλάξεις ιατρών

12:18 - 19 Σεπ 2017 | ΥΓΕΙΑ
ΤΟΜΥ: Τα 1700... δεν αρκούν για να άρουν επιφυλάξεις ιατρών
Περίπου 600 γιατροί έχουν καταθέσει αίτημα να εργαστούν στις νέες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός σε συνέντευξη Tύπου.

Περίπου 900 απαιτούνται για να λειτουργήσει το νέο σύστημα, ωστόσο, ο υπουργός είπε ότι ακόμη και με αυτόν τον αριθμό των 600 ιατρών μπορούν να γίνουν τα βήματα στελέχωσης και σταδιακής λειτουργίας των μονάδων.

Ο κ. Ξανθός απέδωσε την διστακτικότητα των γιατρών να δουλέψουν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας στο ότι νέο σύστημα δεν θα είναι ιατροκεντρικό. Επίσης, μεγάλο μερίδιο καταλαμβάνει και το γεγονός - όπως ανέφερε - της μετανάστευσης πολλών ιατρών τα τελευταία 6 - 7 χρόνια στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με όσα είπε ο αν. ΓΓ του υπ. Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, ο μισθός του ιατρού θα είναι λίγο κάτω από 1700 ευρώ, με πληρωμένες τις ασφαλιστικές εισφορές.

«Δεν μπορούμε να σας δώσουμε τις απολαβές που σας δίνουν σε βορειοευρωπαϊκές χώρες, μπορούμε να σας πούμε όμως ότι μέσα από το πλέγμα συμβάσεων που προωθούμε με ΕΟΠΥΥ με ελευθεροεπαγγελματίες ιατρούς, υπάρχει προοπτική», διεμήνυσε ο κ. Ξανθός ο οποίος κατηγόρησε όσους παραπληροφορούν, όπως είπε, για τη φύση και τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 13:15 - 19 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.