ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ποιες εταιρείες θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική Κάνναβη

13:54 - 01 Μαρ 2018 | ΥΓΕΙΑ
Ποιες εταιρείες θέλουν να επενδύσουν στην ελληνική Κάνναβη
Της Ελένης Στεργίου Θερμό το ενδιαφέρον των επενδυτών για την καλλιέργεια ιατρικής κάνναβης, με στελέχη της αγοράς να εκτιμούν ότι ο εν λόγω κλάδος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισροή ξένων κεφαλαίων. Το υπουργείο Οικονομίας, αλλά κυρίως ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας έχει πραγματοποιήσει το τελευταίο διάστημα ραντεβού με εκπροσώπους εταιρειών από τον Καναδά, Ελλάδα, αλλά και σχήματα με κινεζικά κεφάλαια.

Σύμφωνα με το νόμο  η έκταση εντός της οποίας θα γίνεται η καλλιέργεια, η παραγωγή και η μεταποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης, θα είναι ενιαία και κατ' ελάχιστον εμβαδού τεσσάρων στρεμμάτων. Η έγκριση για την παραγωγή κάνναβης θα ανακαλείται σε περίπτωση παραβίασης της ασφαλούς φύλαξης και το χρονικό όριο φύλαξης και αποθήκευσης δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε χρόνια. Επίσης, τα προς διάθεση προϊόντα δεν θα μπορούν να είναι διαφορετικά των φαρμακευτικών σκευασμάτων, η καλλιέργεια θα είναι κλειστού τύπου και οι σπόροι θα εισάγονται από το εξωτερικό.

Το Reporter σας παρουσιάζει, σύμφωνα με πληροφορίες, τις εταιρείες που αναμένεται να εκφράσουν ενδιαφέρον:

1. Golden Greece Canabis (http://www.goldengreeceholding.com/)

Επένδυση από το Δήμο Νάουσας, ο πρώτος που προχωράει στην οργανωμένη καλλιέργεια κάνναβης, παραχωρώντας μια έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων. Πρόκειται για μια καθετοποιημένη μονάδα, η οποία θα καταλάβει μια άγονη έκταση συνολικά 1.000 στρεμμάτων. Αρχική επένδυση 400 εκατ. ευρώ

2. Europacific Medical (http://www.europacificmedical.com/)

Επενδυτική πρόταση άνω των 20 εκατ. ευρώ, με κεφάλαια από την Κίνα και εισαγωγή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας από το Ισραήλ

3. Hapa Medical Holdings B.V.

Ενδιαφέρον για επένδυση επίσης άνω των 20 εκατ. ευρώ στην καλλιέργεια κάνναβης για φαρμακευτικούς λόγους

4. Aphria International

Η Aphria είναι καναδική εταιρεία, κορυφαίος πιστοποιημένος παραγωγός κάνναβης στον Καναδά για ιατρικούς σκοπούς (https://aphria.com/).

Σταδιακά στοχεύει, μέσα σε τέσσερα χρόνια από την έναρξη της επένδυσης, στη δημιουργία 450-500 θέσεων εργασίας στην Ελλάδα και τη δημιουργία συνολικού οικονομικού αποτυπώματος 1,1 δις ευρώ για την ελληνική οικονομία.

5. Danish Cannabis θυγατρική της Canopy Growth Corporation

Η μητρική Canopy Growth είναι διεθνώς κορυφαία πολλαπλών δραστηριοτήτων εταιρεία κάνναβης. Διαθέτει εγκαταστάσεις παραγωγής με τεχνολογία αιχμής, με πάνω από 150.000 τμ πιστοποιημένη δυνατότητα παραγωγής εσωτερικά και σε θερμοκήπια, οι οποίες λειτουργούν σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα διαδικασιών πιστοποίησης ποιότητας και ελέγχων. Έχει προχωρήσει σε στρατηγικές συνεργασίες με ηγετικές επιχειρήσεις του κλάδου σε Καναδά και εξωτερικό, με  δραστηριότητες σε τέσσερις ηπείρους. Εισηγμένη στα χρηματιστήρια Νέας Υόρκης και Τορόντο.

Η Danish Cannabis επεκτείνει συστηματικά τις δραστηριότητές της στην Ευρώπη κι έχει ήδη συνάψει δεσμευτική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας στην αναδυόμενη Ολλανδική αγορά με την Spectrum Denmark, προκειμένου να εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δανών ασθενών-χρηστών ιατρικής κάνναβης προσφέροντας τα προϊόντα της Spectrum.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.