ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό-υποδομές στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου

16:11 - 01 Ιουν 2018 | ΥΓΕΙΑ
Σημαντικές ελλείψεις σε προσωπικό-υποδομές στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου
Παράσταση διαμαρτυρίας στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια για τις συνθήκες που επικρατούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου στην Κρήτη πραγματοποίησαν σήμερα οι εργαζόμενοι στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Κύριο αίτημα τους είναι η ενίσχυση του προσωπικού αλλά και η συντήρηση των κτιριακών υποδομών, οι φθορές και τα προβλήματα των οποίων έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του και τις συνθήκες εργασίας.

Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και φορείς του Αγίου Νικολάου κάνουν λόγο για τις ελλείψεις στο νοσοκομείο, το οποίο χαρακτηρίζεται ως το πιο υποστελεχωμένο νοσοκομείο στην Κρήτη, με τους εργαζόμενους να εκφράζουν την αγανάκτησή τους, διότι, όπως ανέφεραν στη διαμαρτυρία τους, η κατάσταση έχει επιδεινωθεί, ενώ αντίθετα υπάρχει επάρκεια σε υλικά και φάρμακα.

«Αυτό φαίνεται και από την εξέλιξη του αριθμού των μόνιμων εργαζόμενων του νοσοκομείου: Ιανουάριος 2012 375 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2015 256 εργαζόμενοι, Ιανουάριος 2018 245 εργαζόμενοι. Το ποσοστό των κενών οργανικών θέσεων είναι 46%. Η επιδείνωση της κατάστασης φαίνεται και από τον τεράστιο αριθμό των οφειλόμενων ημερών άδειας και ρεπό σε κάθε εργαζόμενο που δεν έχει μειωθεί, αλλά έχει αυξηθεί. Δεν αντέχουμε άλλο την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την έλλειψη προσωπικού σε όλα τα τμήματα και υπηρεσίες του ΓΝΑΝ και με τη μη τήρηση των κανόνων της εργασιακής νομοθεσίας στο νοσοκομείο μας» υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι ζητούν να λειτουργήσει το νοσοκομείο σύφωνα με τις δυνατότητες του εναπομείναντος προσωπικού, όπως αυτές ορίζονται από τη νομοθεσία, διαφορετικά κινδυνεύουν και οι εργαζόμενοι και οι ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με τον σύλλογό τους, διεκδικούν: «Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, βελτίωση της κτιριακής κατάστασης και του εξοπλισμού του νοσοκομείου και αύξηση του προϋπολογισμού, σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες».

Τοπική κοινωνία και φορείς στηρίζουν τον αγώνα και τις διαμαρτυρίες των εργαζομένων, οι οποίοι ενημερώνουν πως θα υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων μέχρι να ικανοποιηθούν τα παραπάνω αιτήματα, ενώ ζητούν συνάντηση με την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.