ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UNI-PHARMA: Νέο εργοστάσιο «στολίδι» στη Ν.Κηφισιά και επενδύσεις 10 εκ.

09:07 - 28 Ιουν 2018 | ΥΓΕΙΑ
UNI-PHARMA: Νέο εργοστάσιο «στολίδι» στη Ν.Κηφισιά και επενδύσεις 10 εκ.
Επενδυτικό πλάνο ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ έχει ολοκληρώσει την τελευταία πενταετία ο Όμιλος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη, (ΟΦΕΤ), με κυρίαρχο brand την εταιρεία UNI-PHARMA. Παράλληλα για την επόμενη διετία 2018-2020 σχεδιάζει επενδύσεις 10 εκατ. ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2012 μέσα στο «βαθύ σκοτάδι» της ύφεσης η εταιρία αποφάσισε να ξεκινήσει την κατασκευή ενός υπερσύγχρονου βιοκλιματικού εργοστασίου, με λαμπρή αρχιτεκτονική σχεδίαση, που ξεπέρασε τα 35 εκατ. ευρώ.

«Δεν αλλάζουμε την έδρα μας, ποτέ δεν σκεφτήκαμε κάτι τέτοιο, τριπλασιάσαμε το προσωπικό μας μέσα στην κρίση, είμαστε εδώ, επενδύουμε στην Ελλάδα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Επιτέλους, η Ελλάδα που παράγει και δημιουργεί πρέπει να βγει μπροστά και να “τραβήξει” τη χώρα λίγο ψηλότερα» σημείωσε η διευθύνουσα σύμβουλος κα Ιουλία Τσέτη (μέλος του γενικού συμβουλίου του ΣΕΒ) υποδεχόμενη στο νέο εργοστάσιο της εταιρείας στη Νέα Κηφισιά εκπροσώπους των ΜΜΕ σημειώνοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος από τις επενδύσεις που ήδη έχει κάνει και από αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη, προέρχονται από ίδια κεφάλαια.

Μάλιστα όπως ανέφερε η κα Τσέτη, μόνο τα τελευταία τριάμισι χρόνια, δημιούργησε  150 νέες θέσεις εργασίας, φτάνοντας σήμερα να απασχολεί 470 άτομα, εκ των οποίων το 60% είναι απόφοιτοι ΑΕΙ με υψηλή κατάρτιση, δείγμα του ότι η βιομηχανία μπορεί να δώσει υψηλής στάθμης θέσεις εργασίας.

Το προφίλ της εταιρίας

Σημειώνεται ότι ο όμιλος αποτελείται από τις φαρμακοβιομηχανίες UNI-PHARMA & InterMed, καθώς και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle με έδρα την Κύπρο, ενώ διαθέτει τρία σύγχρονα εργοστάσια παραγωγής, από τα πλέον σύγχρονα σ' όλη την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία.

Επίσης  UNI-PHARMA και η InterMed είναι οι μοναδικές ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που συμμετέχουν ενεργά με μεγάλο αριθμό ερευνητικών προγραμμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής Δράσης «Ευρώπη 2020» που αναδεικνύει την έρευνα και την καινοτομία ως κεντρικούς μοχλούς για την έξυπνη, βιώσιμη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη, στοχεύοντας παράλληλα στην αποτελεσματική αντιμετώπιση σημαντικών θεμάτων που απασχολούν την ευρύτερη ιατρική κοινότητα. Επιπλέον ο Όμιλος, κατέχει 32 διεθνή διπλώματα ευρεσιτεχνίας.

Το νέο εργοστάσιο

Οι νέες εγκαταστάσεις, αποτελούν πρότυπο βιοκλιματικής εφαρμογής, προσανατολισμένο στη πλήρη εκμετάλλευση των κλιματικών συνθηκών για τη λειτουργία του, με παράλληλη μείωση κάθε ενεργοβόρας διαδικασίας, σε πλήρη εναρμόνιση με το φυσικό περιβάλλον.

Η συνολική επιφάνεια του νέου εργοστασίου είναι 9.500 τ.μ. ενώ η παραγωγική ικανότητα ανέρχεται σε 2 δισ. δισκία και 50 εκατ. μονάδες ενεσίμων σε ετήσια βάση. H μονάδα είναι  εφοδιασμένη με τα πιο πρόσφατης τεχνολογίας συστήματα παραγωγής, συσκευασίας και ποιοτικού ελέγχου, ενώ όλες οι διαδικασίες παρακολουθούνται και ελέγχονται από νέα, καινοτόμα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα (BMS).

Με 32 διπλώματα ευρεσιτεχνίας

Όπως τόνισε η κα Ιουλία Τσέτη, ο κύκλος εργασιών της UNI-PHARMA το 2017 ανήλθε σε 55 εκατ. ευρώ και της Intermed σε 22 εκατ. ευρώ, ενώ το 18% του συνολικού κύκλου εργασιών έρχεται από εξαγωγές, καθώς προϊόντα UNI-PHARMA & Intermed εξάγονται σε 53 χώρες του κόσμου σε τέσσερις ηπείρους.

Ιστορικό του ομίλου

Η UNI-PHARMA ιδρύθηκε πριν από 55 χρόνια, το 1963 από τον φαρμακοποιό Κλέωνα Τσέτη, ενώ από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας ξεχώρισε, καθώς αποτέλεσε την πρώτη εταιρεία παγκοσμίως που παρουσίασε την φαινοβαρβιτάλη ως πόσιμο διάλυμα, το LUMIDROPS®, καθώς και έναν συνδυασμό φαινοβαρβιτάλης και οματροπίνης το NOVALUMINE® (ηρεμιστικό και σπασμολυτικό).

Επόμενοι κύριοι σταθμοί:

1977: Εισαγωγή SALOSPIR® Το SALOSPIR®, ήταν το πρώτο προϊόν ακετυλοσαλικυλικού οξέος που κυκλοφόρησε στην Ευρώπη σε μορφή δισκίων με εντεροδιαλυτή επικάλυψη, σε δοσολογικές μορφές που κυμαίνονται από 80-1.000 mg.

 1990: Εξειδίκευση στην θεραπεία των παθήσεων του θυροειδούς αδένα. Το Τ4®, προϊόν για τη θεραπεία παθήσεων του θυρεοειδούς αδένα, αποτελεί ένα εξειδικευμένο προϊόν που διατίθεται σε 13 διαφορετικές περιεκτικότητες σε ατομικευμένα δοσολογικά σχήματα.

1992: Το APOTEL®, που εισήχθη στην αγορά το 1992, ήταν το πρώτο παγκοσμίως ενέσιμο σκεύασμα παρακεταμόλης, βάσει μεθόδου διαλυτοποίησης της παρακεταμόλης που ανέπτυξε η UNI-PHARMA.

1998: Εκείνο το έτος η UNI-PHARMA απέκτησε Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας για τα ενέσιμα διαλύματα παρακεταμόλης και παρακεταμόλης σε συνδυασμό με άλλες δραστικές ουσίες.

InterMed: Ιδρύθηκε 1996 από τον Κλέωνα Τσέτη, ο οποίος οραματίστηκε μια νέα πρωτοπόρα παραγωγική βιομηχανία στο χώρο της υγείας που θα συνέβαλε στην αντιμετώπιση των καθημερινών αναγκών. Χάρη στα καινοτόμα προϊόντα της από τους τομείς των οδοντιατρικών, δερμοκαλλυντικών, γυναικολογικών, παιδιατρικών κλπ, επιδεικνύει συνεχή ανοδική πορεία. To αποτέλεσμα αυτής της πορείας, είναι η καθιέρωση της InterMed στην ελληνική και διεθνή αγορά με brands όπως τα Unisept, Chlorhexil, Eva, Reval και πολλά άλλα σκευάσματα.

Γιώργος Αλεξάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:35 - 28 Ιουν 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.