ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Euromedica: Στα τέλη Ιουνίου η αύξηση του αμκ και του ομολογιακού

08:50 - 16 Μαϊ 2007 | ΥΓΕΙΑ
Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα εχουν ολοκληρωθεί τόσο η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου οσο και η εκδοση του ομολογιακού δανείου της Euromedica, όπως ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια της ετήσιας γενικής συνέλευσης των μετόχων η οποία πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου.

Σύμφωνα με την ιδια ανακοίνωση, η εταιρεία αναμένει σημαντική αύξηση κερδών για το α ΄ τρίμηνο του 2007.

Ειδικότερα, όσον αφορά την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Euromedica ποσού 60 εκατ. ευρώ και την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου ποσού επίσης 60 εκατ. ευρώ, η διοίκηση της εταιρείας ανέφερε ότι ολοκληρώθηκε ο οικονομικός και νομικός έλεγχος στην εταιρεία, για λογαριασμό δύο ξένων θεσμικών επενδυτών οι οποίοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με τα ανωτέρω κεφάλαια στη Euromedica.

Ως προς τη συμμετοχή της Euromedica στο μετοχικό κεφάλαιο του ΙΑΣΩ, η Διοίκηση της εταιρίας ανέφερε ότι όταν αυτή ξεπεράσει το 10%, προτίθεται να προχωρήσει σε επίσημες συζητήσεις με τη Διοίκηση του ΙΑΣΩ για περαιτέρω συνεργασία.

Σε άλλη ανακοίνωσή της, η εταιρία σε απάντησή της προς την ΕΚ, γνωστοποιστεί ότι εξετάζει τη διάσπαση του κλάδου ακινήτων και την εισφορά του σε εταιρία Επενδύσεων Ακινήτων, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει καμία απόφαση επ αυτού, ούτε έχει προχωρήσει σε κάποια σχετική ενέργεια.


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «σε περίπτωση που αποφασιστεί η ανωτέρω διάσπαση, η Εταιρεία μας θα προβεί αμέσως στη δέουσα ενημέρωση τόσο των αρχών Κεφαλαιαγοράς όσο και του επενδυτικού κοινού».

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.