ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αγορά εταιρείας ανάλυσης δεδομένων social media από την Apple

12:29 - 03 Δεκ 2013 | Τεχνολογία
Αγορά εταιρείας ανάλυσης δεδομένων social media από την Apple
Στην αγορά της Topsy Labs, εταιρείας ανάλυσης δεδομένων social media, προχώρησε η Apple.

Η εν λόγω εταιρεία, ιδρυθείσα το 2007, ειδικεύεται στη χρήση δεδομένων από το Twitter για τον προσδιορισμό των τάσεων των χρηστών, και είναι μία από τις λίγες εταιρείες που έχουν πρόσβαση στο σύνολο της ροής δεδομένων (data stream) του Twitter. Πρόσφατα δημιούργησε μία βάση αναζητήσιμων δεδομένων με όλα τα tweets που έχουν αποσταλεί (περίπου 400 δισ.), από τη «γένεση» του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μέχρι σήμερα. Επίσης, ασχολείται και με δεδομένα από το Facebook και το Google +.

Αν και δεν ανακοινώθηκε ποιο ήταν το ακριβές ποσό το οποίο πλήρωσε η Apple, η Wall Street Journal το εκτιμά γύρω στα 200 εκατ. δολάρια. Πρόκειται για τη δεύτερη αγορά εταιρείας από την Apple μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων, καθώς πρόσφατα αγόρασε και την ισραηλινή PrimeSense, γνωστή από το Kinect. Επίσης, η συγκεκριμένη κίνηση προκάλεσε έκπληξη στον χώρο, καθώς η Apple δεν φημίζεται για τη δραστηριοποίησή της στον χώρο της κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τον Guardian, η εν λόγω αγορά υποδεικνύει ότι η εταιρεία επιθυμεί να επεκτείνει την επιρροή της στον «κόσμο» των social media μετά την αποτυχία της «social music» υπηρεσίας Ping, η οποία έκλεισε το 2012.

Σε κάθε περίπτωση, η Apple επιβεβαίωσε την αγορά, με εκπρόσωπό της να δηλώνει, όπως και στην περίπτωση της PrimeSense, ότι «κατά καιρούς η Apple αγοράζει μικρότερες εταιρείες τεχνολογίας, και γενικά δεν συζητούμε τα σχέδια ή τους σκοπούς μας».

Όπως δήλωσε στους New York Times ο Ρος Ρούμπιν, ανεξάρτητος αναλυτής της Reticle Research, η Apple θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις αναλύσεις δεδομένων της Topsy για να κατανοήσει καλύτερα τις δημοφιλείς τάσεις στα social media και να προβαίνει σε προτάσεις πάνω σε αντικείμενα όπως ο εντοπισμός εφαρμογών, μουσικής και ταινιών που ενδιαφέρουν έναν καταναλωτή. Επίσης, σύμφωνα με τον Ρομπ Μπέιλι, διευθύνοντα σύμβουλο της DataSift, ανταγωνίστριας της Topsy, ενδεχομένως η Apple να μπορεί να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία αναζήτησης της εταιρείας για να βελτιώσει τις επιδόσεις του Siri.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.