ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιατί οι εφαρμογές στο iOS από "Free" έγιναν "Get";

14:53 - 20 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Γιατί οι εφαρμογές στο iOS από "Free" έγιναν "Get";
Αν είστε χρήστης Mac ή γενικότερα του iOs App Store, πιθανώς να έχετε παρατηρήσει πως οι εφαρμογές που διατιθένται για download πλέον αντί για "Free" (Δωρεάν) γράφουν πλέον "Get".

Ο λόγος δεν είναι πως ξαφνικά αποφασίστηκε να κοστίζουν όλα υτά που προορίζονται για δωρεάν κατέβασμα. Η αλήθεια είναι πως απλά οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές θέλουν να δοκιμάσουν πιο έμπρακτα την προστασία των παιδιών αλλά και των πιο ενήλικων χρηστών, αναφορικά με apps που είναι κοστίζουν για να τα αποκτήσεις. Αλλωστε η Apple έχει καθίσει ήδη αρκετές φορές στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τέτοιες αναφορές, ενώ η εταιρία Cook&Co έχει αναγκαστεί να αποζημιώσει και αρκετούς πελάτες της.

Ουσιαστικά, αυτό που απόφασισε να κάνει η Apple, αλλάζοντας τη διατύπωση, είναι με αυτόν το τρόπο να αλλάξει γενικότερα και τον τρόπο που θα αντιλαμβάνονται από δω και το εξής οι χρήστες το τι είναι δωρεάν και τι όχι, αφού υποσυνείδητα θα το σκέφτονται και δεύτερη φορά πριν κλικάρουν για να κατεβάσουν μια εφαρμογή.

Ελπίζει ότι η λεπτή αλλαγή στη γλώσσα σε βάθος χρόνου θα αλλάξει τον τρόπο που οι άνθρωποι σκέφτονται για τη λήψη εφαρμογών.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:28 - 20 Νοε 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.