ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ίντερνετ χωρίς διαφημίσεις "τάζει" η Google

17:03 - 24 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Ίντερνετ χωρίς διαφημίσεις "τάζει" η Google
Η Google λανσάρει μια πειραματική υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ξεφορτώνονται τα διαφημιστικά μηνύματα στο Διαδίκτυο -ή τουλάχιστον κάποια από αυτά- για ένα με τρία δολάρια το μήνα.

Το νέο φιλόδοξο ερευνητικό πρόγραμμα της Google ονομάζεται Contributor και στοχεύει σε ένα διαδίκτυο απαλλαγμένο από ενοχλητικές διαφημίσεις.

Ωστόσο, για να συμβεί αυτό, πρώτη βασική προϋπόθεση είναι η συγκέντρωση χρημάτων για τη συντήρηση και ανάπτυξη των διαδικτυακών ιστοτόπων από τους ίδιους τους επισκέπτες τους με τη μορφή δωρεών.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, πως οι συνδρομητές του Contributor θα συνεισφέρουν ένα μικρό ποσό μηνιαίως ώστε όταν επισκέπτονται έναν ιστότοπο στο διαδίκτυο να μην βλέπουν διαφημίσεις, με το χρήστη να καλείται να πληρώνει εθελοντικά από 1 έως 3 δολάρια τον μήνα.

Η Google έχει ήδη εφαρμόσει δοκιμαστικά αυτήν τη λειτουργία σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες όπου οι χρήστες μπορούσαν να πραγματοποιήσουν δωρεές και να μην βλέπουν διαφημίσεις. Ενδεικτικά αναφέρονται οι ιστοσελίδες Science Daily και Urban Dictionary, ενώ δοκιμές γίνονται και σε ιστότοπους όπως η WikiHow, το τεχνολογικό πόρταλ Mashable, αλλά και το Imgur.

Να σημειωθεί, πως το πείραμα περιλαμβάνει, μέχρι τώρα, μόνο διαφημίσεις της Google (τα γνωστά Google Ads) και όχι τις υπόλοιπες διαφημίσεις που φιλοξενούνται σε ιστοσελίδες.

Ο λόγος που η "απαλλαγή" θα είναι επί πληρωμή (), είναι γιατί, όπως διευκρινίζεται από τη Google, χρειάζονται οι συνδρομές αυτές για να καλυφθούν τα «διαφυγόντα» κέρδη από τη μείωση προβολής των Google Ads. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.