ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πάνω από 71 εκατ. συσκευές iPhone θα "τραβήξει" η χριστουγεννιάτικη αγορά

13:29 - 26 Νοε 2014 | Τεχνολογία
Πάνω από 71 εκατ. συσκευές iPhone θα "τραβήξει" η χριστουγεννιάτικη αγορά
Να σημειωθεί, ότι πέρυσι, την ίδια περίοδο, η Apple είχε πουλήσει 51 εκατ. συσκευές iPhone.

Ο ειδικός αναλυτής, πλέον, σε θέματα και προϊόντα που αφορούν την AppleMing-Chi Kuo (KGI Securities) προβλέπει πως στο διάστημα των γιορτών των Χριστουγέννων, θα πουληθούν σε παγκόσμια κλίμακα, περίπου 71,5 εκατ. συσκευές iPhone 6 και 6 Plus και η αγορά έχει ελάχιστους λόγους να τον αμφισβητήσει, καθώς ο Kuo πέφτει σχεδόν πάντα μέσα σε ότι αφορά την εταιρία Apple.

Σύμφωνα με τον Kuo, τη μερίδα του λέοντος στις πωλήσεις, ήτοι το 60%, παίρνει το iPhone 6 των 4,7 ιντσών, το οπoίο και προβλέπεται να πουλήσει 41.6 εκατ. συσκευές. Ο λόγος, ωστόσο, που "νικά" το iPhone 6 Plus των 5.5 ιντσών, δεν είναι τόσο οι διαφορές στα χαρακτηριστικά ούτε η διαφορετική τιμή, αλλά το ότι τα αποθέματα είναι περιορισμένα. 

Στους κύκλους των αναλυτών, εικάζεται πως ούτε η ίδια η Apple δεν είχε φανταστεί τη... φρενίτιδα που θα προκαλούσε το iPhone 6 plus, γνωστό και ως "phablet" iPhone, με αποτέλεσμα να εντείνει τελευταία την παραγωγή του συγκεκριμένου για να ανταπεξέλθει στην ευρεία ζήτηση. "Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί η ζήτηση, αν πρώτα δε βρεθεί ισορροπία στην παραγωγή των δύο", σχολίασε σχετικά ο ίδιος ο Tim Cook.

Ο Ming-Chi Kuo προβλέπει ωστόσο, κατακόρυφη πτώση στη ζήτηση, μετά τα Χριστούγεννα, με τις πωλήσεις να πέφτουν κάτω από τα 50 εκατ., ενώ πιθανολογεί πως η Apple θα περιορίσει σε μεγάλο βαθμό την κυκλοφορία των συσκευών 5c και 4s, παρόλο που αγοραστικά πάνε καλά.

Ο λόγος; Να εστιάσει στην παραγωγή λιγότερων σε είδος αλλά περισσότερων σε ποσότητα προϊόντων.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.