ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Κίνα «κόβει» το WhatsApp

21:02 - 20 Ιουλ 2017 | Τεχνολογία
Η Κίνα «κόβει» το WhatsApp
Δεν λειτουργεί πια εν μέρει στην Κίνα η υπηρεσία μηνυμάτων του facebook, WhatsApp μετά από ένα κύμα λογοκρισίας στα ηλεκτρονικά μέσα που ξεκίνησε η κυβέρνηση της χώρας.

Δεν είναι λίγοι οι χρήστες της εφαρμογής στην Κίνα οι οποίοι ανέφεραν πως δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν πλήρως την υπηρεσία από το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Πεκίνου). Το πρωί της Τρίτης πολλοί χρήστες ανέφεραν σε άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter ότι οι φωτογραφίες και τα ηχητικά μηνύματα που έστελναν μέσω WhatsApp δεν παραδίδονταν.

 

Η WhatsApp δεν είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα, σύμφωνα με ένα πρόσωπο που γνωρίζει το θέμα. Η εταιρεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

 

«Οι κινεζικές Αρχές θέλουν να ελέγχουν όλες τις επικοινωνίες που γίνονται μέσω internet», δηλώνει ο Τσάρλι Σμιθ, συνιδρυτής της ιστοσελίδας GreatFire.org που καταγράφει τους αποκλεισμούς εφαρμογών. «Μπλοκάροντας το WhatsApp, μειώνουν τις επιλογές που έχουν οι Κινέζοι για να στείλουν ιδιωτικά και κρυπτογραφημένα μηνύματα και σπρώχνει ακόμα περισσότερους χρήστες να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή WeChat».

Τελευταία τροποποίηση στις 21:08 - 20 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.