ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ένα Apple Watch ανεξάρτητο του iPhone σχεδιάζει η Apple

15:56 - 07 Αυγ 2017 | Τεχνολογία
Ένα Apple Watch ανεξάρτητο του iPhone σχεδιάζει η Apple
Ένα νέο Apple Watch, ανεξάρτητο από το iPhone φέρεται να κατασκευάζει η Apple, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες ορισμένων ΜΜΕ.

Αναλυτικότερα, το Bloomberg χαρακτηριστικά αναφέρει ότι το νέο ρολόι της εταιρείας θα συνδέεται άμεσα με δίκτυα κινητής τηλεφωνίας LTE, ενώ αντίστοιχες πληροφορίες περιέχει και δημοσίευμα της Wall Street Journal. Η Apple φέρεται να έχει αρχίσει συνομιλίες με παρόχους στις ΗΠΑ και την Ευρώπη για έναρξη της διάθεσης της συσκευής αργότερα μέσα στο έτος, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα.

Το BBC υπενθυμίζει ότι η εταιρεία λάνσαρε το «έξυπνο ρολόι» της το 2015, αλλά μέχρι τώρα δεν αποκαλύψει στοιχεία σχετικά με τις πωλήσεις του, αν και, απευθυνόμενος σε επενδυτές, ο επικεφαλής της Apple, Τιμ Κουκ, είπε πως το ρολόι της εταιρείας είναι το smartwatch με τις καλύτερες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο, στην ευρύτερη αγορά των wearables, η Apple εμφανίζεται να βρίσκεται πίσω από την κινεζική Xiaomi και την επίσης αμερικανική Fitbit, σύμφωνα με τη Strategy Analytics.

Αν και αρχικά παρουσίαζε το Apple Watch ως ένα πολυτελές αξεσουάρ, η αμερικανική εταιρεία πρόσφατα επικεντρώθηκε στη fitness διάσταση της συσκευής. Η αποσύνδεσή της από το iPhone θα μπορούσε να ανοίξει ένα μεγάλο εύρος λειτουργιών, όπως πχ το να μπορούν οι χρήστες να κατεβάζουν τραγούδια εν κινήσει, ακόμα και αν δεν έχουν μαζί τους το smartphone τους. Ωστόσο, αρκετοί είναι αυτοί που εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του, καθώς, στο σημερινό Apple Watch, ο κύριος όγκος των υπολογιστικών διεργασιών γίνεται από το iPhone με το οποίο το ρολόι είναι συνδεδεμένο.

Σύμφωνα με το Bloomberg, το μόντεμ της νέας συσκευής θα κατασκευάζεται από την Intel.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 16:12 - 07 Αυγ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.