ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλα όσα θα θέλαμε να αυτοματοποιήσει η Apple!

13:50 - 22 Αυγ 2017 | Τεχνολογία
Όλα όσα θα θέλαμε να αυτοματοποιήσει η Apple!
Ο Τιμ Κουκ δήλωσε πρόσφατα ότι η Apple «έχει εστιάσει στα αυτόνομα συστήματα» και «κάνει μεγάλες επενδύσεις προς αυτή την κατεύθυνση».

Την ίδια στιγμή, όμως, έχει πει ότι τα αυτοκίνητα χωρίς οδηγό είναι μόνο μία από τις πολλές πιθανές χρήσεις των αυτόνομων συστημάτων. Το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: Τι άλλα πράγματα θα θέλαμε να δούμε να αυτοματοποιούνται;
Ιδού μερικά!
1. Τα ψώνια
Δεν αρέσει σε όλους να χάνουν χρόνο πηγαίνοντας στο σούπερ μάρκετ αλλά, εντάξει, υπάρχουν ημι-αυτοματοποιημένα συστήματα που μπορούν να παραγγείλουν τρόφιμα για σας και να σας τα φέρουν έξω από την πόρτα σας. Και μετά; Ήρθε η ώρα για το κάτι παραπάνω: ένα ψυγείο που να γεμίζει αυτόματα. Για σκεφθείτε το – μια ατελείωτη τροφοδοσία για το ψυγείο σας. Apple, καν’ το!
2. Τη σωματική άσκηση
Η γυμναστική είναι κρίσιμη για την ανθρώπινη υγεία, αλλά κάποιοι τη βαριούνται. Γιατί να μην την αυτοματοποιήσουμε κι αυτή; Φανταστείτε ένα ρομποτικό σύστημα που να φοριέται πάνω σας, το οποίο θα προσφέρει μυϊκή άσκηση. Και κάπως έτσι θα ρίχνετε έναν υπνάκο φορώντας το, κι όταν ξυπνάτε θα έχετε τρέξει 5 χιλιόμετρα.
3. Τις βόλτες με φίλους
Μα ειλικρινά, ποιος έχει χρόνο για να βγαίνει έξω τώρα που άρχισε ο νέος Κύκλος του Game of Thrones; Άστε που οι άνθρωποι δουλεύουν τόσες πολλές ώρες… Την ίδια στιγμή, βέβαια, δεν θέλετε να χάσετε την έξοδό σας με τις φίλες ή τους φίλους σας – πώς θα μάθετε, εξάλλου, τα τελευταία κουτσομπολιά; Θα μπορούσε βέβαια η δουλειά να γίνει από μια έκδοση android του εαυτού σας, η οποία θα πηγαίνει έξω αντί για σας. Οι κοινωνικές σας επαφές δεν ήταν ποτέ τόσο εύκολες!
4. Το μαγείρεμα
Κάποιοι μαγειρεύουν από ευχαρίστηση και κάποιοι επειδή απλώς πρέπει να φάνε. Γιατί να μην έχουμε το ρομπότ-σεφ που θα κάνει όλη τη δουλειά, αντί να πηγαίνουμε στο έτοιμο φαγητό; Ο ρομπο-μάγειρας θα μπορεί να βρει τα απαραίτητα στο ψυγείο, να φτιάξει ισορροπημένα γεύματα, να σας έχει το δείπνο έτοιμο μετά από μια κουραστική μέρα, και φυσικά να πλύνει και τα πιάτα.

5. Τη διαχείριση e-mail
Κάποια στιγμή, μακροπρόθεσμα, η αυτοματοποίηση θα υποκαταστήσει όλες τις θέσεις εργασίας, αλλά βραχυπρόθεσμα θα μπορούσαμε τουλάχιστον να αυτοματοποιήσουμε όλο αυτό το βουνό από μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου; ΟΚ, πολλές φορές είναι αναγκαία, αλλά γιατί να πρέπει να τα γράφουμε και να τα διαβάζουμε εμείς; Γιατί να μην αυτοματοποιηθεί όλη η διαδικασία; Η Facebook εργάζεται πάνω στα bots διαπραγμάτευσης και η Google προτείνει αυτοματοποιημένα κάποιες απαντήσεις στο Gmail. Ο κόσμος των αυτοματοποιημένων email μπορεί σύντομα να γίνει πραγματικότητα.

6. Την ανατροφή των παιδιών
Τα λατρεύουμε τα μικρά διαβολάκια, αλλά το να τα φροντίζεις δεν είναι κι εύκολο. Γιατί να μην γλιτώσουμε μια για πάντα από το να τα ταΐζουμε στη μέση της νύχτας και να τους αλλάζουμε πάνες; Ένα ρομποτάκι θα μπορούσε άνετα να βουρτσίσει τα δοντάκια τους χωρίς πολλές διαφωνίες. Ή ακόμα και να τους διαβάσει ένα παραμύθι ενώ εσείς θα απολαμβάνετε την πρόκριση της αγαπημένης σας ομάδας στην τηλεόραση. Εντάξει, ίσως τα παιδάκια μεγαλώσουν χωρίς την απαραίτητη αγάπη, αλλά τουλάχιστον οι γονείς τους θα έχουν απολαύσει περισσότερο ύπνο.

7. Τη φορολογική δήλωση
Δεν μπορεί να διαφωνήσει κανείς μ’ αυτό: όλοι βαριούνται να συμπληρώνουν τη φορολογική τους δήλωση. Ένα έγγραφο εδώ, άλλο έγγραφο εκεί, και βέβαια όλοι να προσπαθούμε με κάθε τρόπο να περισώσουμε το εισόδημά μας από τα …νύχια της εφορίας. Οι λογιστές μπορούν να κάνουν τη δουλειά για σας, αλλά και πάλι εσείς πρέπει να κρατάτε αποδείξεις, να παρακολουθείτε τις πληρωμές, κ.ο.κ. Μήπως θα ήταν καλύτερο να έχετε το δικό σας ρομπότ, κατάλληλα προγραμματισμένο για να σάς γλιτώνει από τους φόρους και τη χαρτούρα;

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.