ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Apple: Η αναβάθμιση της Siri εμπνέεται από την ταινία Her

10:20 - 09 Σεπ 2017 | Τεχνολογία
Apple: Η αναβάθμιση της Siri εμπνέεται από την ταινία Her
Ποιος πίστευέ ότι το Hollywood θα αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες πηγές έμπνευσης της Apple;

Μπορεί να φαντάζει αστείο κι όμως είναι πραγματικότητα, καθώς ο κολοσσός στη κατασκευή  smartphone εμπνέεται από την ταινία Her, με πρωταγωνιστή τον Joaquin Phoenix, για την αναβάθμιση της Siri.

Με την κυκλοφορία του iOS 11 μέσα στο μήνα, η Siri πρόκειται να αναβαθμιστεί αισθητά. Η πιο αξιοσημείωτη αναβάθμιση στην οποία θα υποβληθεί είναι η φωνή του συγκεκριμένου AI. Σύμφωνα με διευθυντικό στέλεχος της Apple, η ταινία έπαιξε μεγάλο ρόλο καθώς βοήθησε την εταιρεία να κατανοήσει τις αλλαγές που στις οποίες πρέπει να προχωρήσει.

Σε συνέντευξή του στο Wired, ο Alex Acero,  επικεφαλής της Apple για την τεχνολογία πίσω από το Siri, αναφέρει ότι παρακολουθώντας την κατάλαβε πως η φωνή της Siri μπορεί να γίνει περισσότερο  ελκυστική.

Αν δεν γνωρίζεται  την ταινία, πρόκειται για την ιστορία ενός ανθρώπου που ονομάζεται Theodore Twombly, τον οποίο υποδύεται ο Joaquin Phoenix και που ερωτεύεται το AI του υπολογιστή του, τη Samantha, που υποδύεται ο Scarlett Johansson.

“Η φωνή της Johansson στην ταινία ακούγεται φυσική και όχι ρομποτική” αυτό είναι που ενέπνευσε την Apple, σύμφωνα με τον Alex Acero.

Για να πετύχουν οι αλλαγές στην αναβάθμιση της Siri, ο Acero αποκάλυψε ότι η ομάδα του συνεργάστηκε με εκατοντάδες ηθοποιούς, που διάβασαν βιβλία, εφημερίδες, άρθρα και φράσεις μπορεί να ακούσει η Siri. Στη συνέχεια, οι αλγόριθμοι της Apple εντόπισαν και οργάνωσαν φωνήματα-μονάδες ήχου που συνθέτουν λέξεις Η όλη διαδικασία είναι απίστευτα λεπτομερής και η Apple την κάνει για δεκάδες γλώσσες, επιτρέποντας στη Siri να υποστηρίζει περισσότερες γλώσσες από το σύνολο των ανταγωνιστών της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.