ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Tέλος εποχής για τη Microsoft-O Bill Gates μεταπηδά στο FinTech

08:10 - 20 Σεπ 2017 | Τεχνολογία
Tέλος εποχής για τη Microsoft-O Bill Gates μεταπηδά στο FinTech
O Bill Gates, αποκάλυψε γιατί εγκατέλειψε τη Microsoft πριν από λίγα χρόνια και ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα, που ονομάζεται Gatesway και στο οποίο έχει επενδύσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια δολάρια τα τελευταία 2 χρόνια με σκοπό την ανάπτυξη και την κωδικοποίησή του.

Δεν χρειάζεται να μιλήσουμε για τα κατορθώματα του Bill Gates. Πρόκειται για έναν οραματιστή που παρόμοιο ο κόσμος δεν έχει δει. Πιστεύει στην ανανεώσιμη ενέργεια και παρόλο που οι ιδέες του είναι πολύ ρηξικέλευθες και σύμφωνα με πολλούς, αδύνατες να πραγματοποιηθούν, ο Gates χρόνο με το χρόνο αποδεικνύει πόσο  λάθος κάνουν.

Αλλά τώρα, ο Gates αποφάσισε να αποσυρθεί εν μέρει από τη λειτουργία της Microsoft, προκειμένου να επικεντρωθεί στη νέα του επιχείρηση στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το Gatesway.

Τι ακριβώς είναι όμως το Gatesway;

Το Gatesway είναι μια χρηματοοικονομική τεχνολογία που αποσκοπεί στην αναδιανομή του παγκόσμιου πλούτου. Βασικά αυτό που επιδιώκει να κάνει είναι να πάρει από το 0.1% του παγκόσμιου πληθυσμού και να το δώσει στο υπόλοιπο 99.9%.

Ο Gates θεωρεί ότι η διανομή του πλούτου στη σύγχρονη εποχή είναι άδικη καθώς το 0.1% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει το 90% του παγκόσμιου πλούτου και παρ’ όλο που είναι αναπόφευκτο να μην υπάρχουν πλέον φτωχοί και πλούσιοι το Gatesway επιδιώκει να το αλλάξει αυτό.

Πως θα γίνει όμως αυτό;

Το 0,1% του πληθυσμού με τον μεγαλύτερο πλούτο θα κρατήσει τον επενδυμένο σε μετοχές πλούτο του, και οι χρηματιστές της Wall Street θα συνεχίσουν να εμπορεύονται αυτά τα αποθέματα. Η ιδέα του Gates αποσκοπεί στο να κερδίσει τους χρηματιστές της Wall Street στο ίδιο τους το παιχνίδι. Όπως ακριβώς συμβαίνει και σε ένα παιχνίδι πόκερ, όπου ένας νέος παίκτης μπαίνει στο τραπέζι του υψηλού ρίσκου και αρχίζει να κερδίζει.

Για να γίνει αυτό, πρέπει να υπάρξουν καλύτερες προβλέψεις κίνησης των δεικτών από αυτές που μπορεί να προβλέψει η Wall Street. Αυτό μπορεί να γίνει με τη βοήθεια της τεχνολογίας του cloud computing. Αυτός είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο ο Gates μεταπηδά σε αυτή την τεχνολογία μόλις την άκουσε. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επαναστατική καινοτομία.

Το Gatesway είναι ανοιχτό προς το κοινό.

Το Gatesway δέχεται τα πρώτα 1.000 μέλη και μέχρι στιγμής υπάρχουν 937 κενές θέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:16 - 20 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.