ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το «έξυπνο» σακάκι ήρθε για να μείνει

10:00 - 21 Οκτ 2017 | Τεχνολογία
Το «έξυπνο» σακάκι ήρθε για να μείνει
Το πρώτο «έξυπνο» σακάκι της Levi’s -γνωστό ως «Commuter Trucker»- κυκλοφόρησε πριν από μερικές εβδομάδες, στην τσουχτερή τιμή των 350 δολαρίων. Παρότι το σακάκι διαθέτει ενδιαφέροντα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, πρόκειται για μία ασυνήθιστη ιδέα που έχει προκαλέσει τον σκεπτικισμό του κοινού.

Ανεξαρτήτως αυτού, η δυνατότητα να χειρίζεσαι το smartphone σου με τη βοήθεια ενός ρούχου πρέπει να είχε απήχηση σε αρκετό κόσμο, κρίνοντας από τις δηλώσεις του CEO της Levi Strauss, Chip Bergh, στο τεχνολογικό συνέδριο της Wall Street Journal.

Σύμφωνα με τον Bergh, η εταιρεία συνεργάζεται ήδη με την Google για να δημιουργήσει ένα έξυπνο σακάκι δεύτερης γενιάς, με πολλά επιπλέον χαρακτηριστικά, τα οποία θα εξαλείψουν σχεδόν την ανάγκη να βγάζετε διαρκώς το τηλέφωνό σας από την τσέπη σας.

Ο Bergh δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το είδος των δυνατοτήτων που θα περιλαμβάνει η έκδοση 2.0 του Commuter Trucker, ωστόσο άφησε υπονοούμενα ότι κάθε λειτουργία που δεν απαιτεί οθόνη είναι «στο τραπέζι».

Η πρώτη εκδοχή του ρούχου, που κυκλοφόρησε πρόσφατα, διαθέτει ένα μικροσκοπικό, ενσωματωμένο ηλεκτρονικό σύστημα που επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τα μηνύματα, τις κλήσεις, τη μουσική, την πλοήγηση και άλλες λειτουργίες του smartphone τους. Όπως υποδηλώνει το όνομα, έχει σχεδιαστεί κυρίως για τους ποδηλάτες και τους «μετακινούμενους».

Ο Bergh φάνηκε γενικά αισιόδοξος για το μέλλον των τεχνολογικώς ανεπτυγμένων ή «έξυπνων» ενδυμάτων. «Με έχουν ρωτήσει στο παρελθόν, “πότε θα γνωρίζετε αν πρόκειται για επιτυχία;”. Η απάντησή μου είναι “γνωρίζω ήδη ότι πρόκειται για επιτυχία, γιατί μάθαμε τόσα πολλά για την καινοτομία, συνεργαζόμενοι με την Google”».

Η συνεργασία με την Google έχει διδάξει στην Levi’s πώς να «αγκαλιάζει την αποτυχία πιο εύκολα», ως αποτέλεσμα της «συγχώνευσης δύο πολύ διαφορετικών κόσμων» για τη δημιουργία ενός προϊόντος.

Για παράδειγμα, ο Bergh εξομολογήθηκε ότι το μανίκι ενός από τα πρωτότυπα σακάκια άρπαξε φωτιά κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του προϊόντος. Η απάντηση της Google ήταν: «Αυτό μας δίνει ένα πρόβλημα προς επίλυση!».

Το αν οι προβλέψεις του Bergh σχετικά με το μέλλον του έξυπνου ρουχισμού θα γίνουν πραγματικότητα παραμένει προς το παρόν άγνωστο, ωστόσο δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη η ασφάλεια που παρέχει το Commuter στους ποδηλάτες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.