ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακαλύφθηκε η τηλεμεταφορά και δεν μοιάζει με αυτή στις ταινίες

09:00 - 29 Νοε 2017 | Τεχνολογία
Ανακαλύφθηκε η τηλεμεταφορά και δεν μοιάζει με αυτή στις ταινίες
Το μυστήριο της τηλεμεταφοράς λύθηκε! Ωστόσο δεν μοιάζει καθόλου με την τηλεμεταφορά που βλέπουμε συχνά σε ταινίες της μεγάλης οθόνης…

Ο Brian Greene, καθηγητής φυσικής και μαθηματικών στο πανεπιστήμιο Columbia και συνιδρυτής του World Science Festival, εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να επιτευχθεί η τηλεμεταφορά.  

«Η τηλέμεταφορά είναι μια περίεργη ιδέα, αλλά υπάρχει μια μορφή της που στη σύγχρονη έρευνα των φυσικών επιστημών χρησιμοποιούμε συχνά. Ωστόσο δεν πρόκειται για τηλεμεταφορά ενός ανθρώπου από ένα μέρος σε ένα άλλο» λέει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζει λέγοντας πως «Μπορούμε να τηλεμεταφέρουμε μεμονωμένα σωματίδια. Συγκεκριμένα μπορούμε να πάρουμε ένα σωματίδιο από μια τοποθεσία και υπό μια έννοια να δημιουργήσουμε ένα ακριβώς ίδιο σωματίδιο, με τα ίδια κβαντικά χαρακτηριστικά, κάπου αλλού».  

Ο Brian Greene ολοκληρώνοντας τον συλλογισμό του είπε «Αυτό σημαίνει πως έχουμε ένα σωματίδιο από μια αρχική τοποθεσία και ένα δεύτερο σωματίδιο –ίδιων χαρακτηριστικών- σε μια νέα τοποθεσία. Όμως η διαδικασία αυτή καταστρέφει το αρχικό σωματίδιο αφήνοντας μόνο το δεύτερο. Συνεπώς η μοναδική εκδοχή του αρχικού σωματιδίου είναι το δεύτερο σωματίδιο στη νέα τοποθεσία».

«Αυτή είναι μια διαδικασία που γίνεται πολύ συχνά στην έρευνα. Υπάρχει ένας φυσικός ο Anton Zeilinger που τηλεμεταφέρει σωματίδια από το Tenerife στο La Palma. Το μεγάλο ερώτημα που γεννάται όμως είναι αν ποτέ θα είμαστε σε θέση να τηλεμεταφέρουμε ανθρώπους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.