ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε "ελεύθερη πτώση" οι πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά smartphone

10:04 - 05 Φεβ 2018 | Τεχνολογία
Σε "ελεύθερη πτώση" οι πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά smartphone
“Βουτιά” της τάξης του 9% κατέγραψαν οι πωλήσεις στην παγκόσμια αγορά smartphone στο δ’ τρίμηνο του 2017.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ερευνών και αναλύσεων Strategy Αnalytics, πρόκειται για τη μεγαλύτερη μείωση που έχει καταγραφεί στην ιστορία των smartphones μέχρι σήμερα.

Αναλυτικότερα η Apple εμφάνισε μείωση πωλήσεων περίπου 1% στο τέταρτο τρίμηνο του 2017, σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2016, πουλώντας περίπου πέντε εκατομμύρια λιγότερα iPhones. Αν και αυτό δεν είχε επίπτωση στην κερδοφορία της, καθώς η μέση τιμή πώλησης των συσκευών της έχει αυξηθεί σε σχέση με πριν ένα έτος. Ακόμη μεγαλύτερη μείωση πωλήσεων 4% εμφάνισε η Samsung στο τελευταίο τρίμηνο πέρυσι, αλλά παραμένει με διαφορά η πρώτη εταιρεία σε πωλήσεις παγκοσμίως.

H Samsung πούλησε πέρυσι συνολικά 317,5 εκατομμύρια συσκευές έναντι 215,8 εκατομμυρίων της Apple και 153 εκατομμυρίων της Huawei. Η τελευταία, που φιλοδοξεί να ανέλθει στη δεύτερη ή και στην πρώτη θέση, τα πηγαίνει πολύ καλά στις αγορές την Ασίας και της Ευρώπης, αλλά δυσκολεύεται πολύ στις ΗΠΑ.

Πάντως, η ζήτηση για νέα smartphone εμφανίζει διεθνώς κόπωση, η οποία αγγίζει τα όρια της κατάρρευσης σε μεγάλες αγορές όπως η Κίνα (μείωση πωλήσεων 16% σε ετήσια βάση πέρυσι).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.