ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συμφωνία Intracom - ΑΠΘ για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροχημάτων

11:48 - 05 Φεβ 2018 | Τεχνολογία
Συμφωνία Intracom - ΑΠΘ για την κατασκευή μη επανδρωμένων αεροχημάτων
Σύμβαση για την ανάπτυξη συστημάτων μη επανδρωμένων αεροχημάτων (UAS) υπέγραψαν η Intracom Defense Electronics και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η IDE συνεργάζεται με το Εργαστήριο Μηχανικής Ρευστών & Στροβιλομηχανών του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.

Tο ΑΠΘ έχει αναλάβει τη σχεδίαση και μελέτη του αεροναυπηγικού και μηχανολογικού σκέλους, ενώ η IDE είναι κύριος ανάδοχος και υπεύθυνη ολοκλήρωσης για όλα τα σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα επικοινωνιών, επισκόπησης, μεταφοράς δεδομένων και τηλεμετρίας καθώς επίσης και για τους σταθμούς εδάφους, ελέγχου και επικοινωνιών.

Παράλληλα, τα UAS θα αποτελέσουν πλατφόρμα ενσωμάτωσης προϊόντων και υπηρεσιών και άλλων εξειδικευμένων ελληνικών εταιριών, ενώ οι δοκιμές προγραμματίζονται για το β’ εξάμηνο του 2018.

Στόχος της συνεργασίας είναι η καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των πόρων και δυνατοτήτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, εκμεταλλευόμενοι στο μέγιστο δυνατό βαθμό την υψηλή τεχνογνωσία και τις επενδύσεις στη χώρα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.