ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Gmail: Τι θα αλλάξει η τεχνολογία ΑΜΡ

09:50 - 15 Φεβ 2018 | Τεχνολογία
Gmail: Τι θα αλλάξει η τεχνολογία ΑΜΡ
Σημαντική ανανέωση συνιστά για το Gmail της Google και τον χώρο του email γενικότερα η αξιοποίηση της τεχνολογίας AMP (Accelerated Mobile Pages) για τους σκοπούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την οποία ανακοίνωσε η εταιρεία την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση στο επίσημο blog του Gmail από τον Αακάς Σάχνεϊ, product manager του Gmail, η συγκεκριμένη τεχνολογία (open-source framework) χρησιμοποιείται εδώ και μερικά χρόνια για το ταχύτερο φόρτωμα των σελίδων σε φορητές συσκευές. «Άρχισε σαν μια προσπάθεια να βοηθήσουμε τους εκδότες, αλλά, καθώς οι δυνατότητές του επεκτείνονται με το πέρασμα του καιρού, είναι τώρα ένας από τους καλύτερους τρόπους δημιουργίας πλούσιων ιστοσελίδων. Με αυτό ήρθε η ευκαιρία εκμοντερνισμού ενός από τα πιο δημοφιλή μέρη όπου ο κόσμος περνά τον χρόνο του: Το email».

Όπως σημειώνεται, η Google φέρνει τη δύναμη του ΑΜΡ στο email μέσω του Gmail Developer Preview of «ΑΜΡ for Email», ενός νέου χαρακτηριστικού που θα επιτρέπει στους developers για να δημιουργούν πιο διαδραστικές και «ζωντανές» εμπειρίες email.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.