ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BlackBerry: Καταγγέλλει Facebook, WhatsApp και Instagram για αντιγραφή

14:32 - 07 Μαρ 2018 | Τεχνολογία
BlackBerry: Καταγγέλλει Facebook, WhatsApp και Instagram για αντιγραφή
Αγωγή για παραβίαση ευρεσιτεχνίας εναντίον των Facebook, WhatsApp και Instagram υπέβαλε η Blackberry, με την κατηγορία ότι αντέγραψαν τεχνολογίες και λειτουργίες του BlackBerry Messenger.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, ο CEO της BlackBerry Τζον Τσεν, στηρίζεται σε αυτό το πλαίσιο στρατηγικής για να κερδίσει χρήματα και να  ανακτήσει το μερίδιο αγοράς των smartphones που έχει χάσει τα τελευταία χρόνια.

Όπως αναφέρεται στα σχετικά νομικά έγγραφα που υποβλήθηκαν σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Λος Άντζελες, οι εναγόμενοι δημιούργησαν εφαρμογές mobile messaging οι οποίες βασίζονται σε καινοτομίες της BlackBerry χρησιμοποιώντας έναν αριθμό «καινοτόμων χαρακτηριστικών ασφαλείας, user interface και βελτίωσης λειτουργικότητας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αγωγή έρχεται μετά από χρόνια διαπραγματεύσεων και η BlackBerry έχει υποχρέωση προς τους μετόχους της να προβεί στις ανάλογες νομικές ενέργειες.

Η απάντηση του Facebook

Ο Πολ Γκρούαλ, αναπληρωτής γενικός σύμβουλος του Facebook, ανέφερε σε ανακοίνωση πως η εταιρεία του σκοπεύει να αντιταχθεί στην αγωγή. «Η αγωγή της BlackBerry δυστυχώς αντικατοπτρίζει την παρούσα κατάσταση του messaging της» υποστήριξε, προσθέτοντας πως «έχοντας εγκαταλείψει τις προσπάθειές της να καινοτομήσει, η BlackBerry τώρα προσπαθεί να “φορολογήσει” την καινοτομία των άλλων».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.